FRUKOSTBRÖD

Nu ska du få tips på ett bröd som inte innehåller så mycket kolhydrater och som inte höjer blodsockret. Ett nyttigt bröd med bara bra ingredienser. Det är ett LCHF vänligt och glutefritt bröd. Jag brukar kalla det för ”inget bröd” eftersom det inte räknas som ett bröd. 🙂 I det här brödet så har jag använt något som heter Fiberfin. Ett speciellt fiber som är mycket mättande, glutenfritt, belastar inte blodsockret och ger en härlig konsistens.

Det här brödet är såååå gott och du gräddar det enklast i en springform. Då får du ut trekanter av brödet och det blir sådär lagom högt. Det här blev faktiskt så gott så jag hade svårt att sluta äta det. MUMS säger jag bara. Du måste bara testa.

Detta bröd kommer helt klart att bli en stor favorit här hemma och jag ska baka det ofta. Ska t ex baka extra mycket av det nu när vi ska åka iväg på vår årliga roadtrip. Då ska det finnas i frysen så det räcker så länge som vi är borta.

3 ägg
2 dl mjölk (du kan använda havremjölk, mandelmjölk eller vad som)
1 1/2 dl kokosmjöl (finns att köpa HÄR)
1 dl fiberfin (finns att köpa HÄR, går bra med pofiber och mandelmjöl också)
1 msk fiberhusk (finns att köpa HÄR)

2 tsk bakpulver
1/2 tsk örtsalt
1 1/2 msk brödkrydda

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Jag kör alltid med över och undervärme (inte varmluft) då jag tycker att detta ger den jämnaste gräddningen. Knäck i äggen i en bunke. Vispa dem lätt.

2) Blanda sedan alla torra ingredienser innan du häller dem också i bunken. Rör ihop, detta blir en tjock smet.

3) Häll i mjölken och låt stå och svälla ihop en stund.

4) Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, smörj väggarna i springformen med kokosolja. Fyll sedan smeten i springformen, ta en slickepott och gör den jämn uppepå.

5) Grädda i ca 30 min eller tills ditt bröd fått en fin färg uppepå. Ta ut ur ugnen och se till att ta en kniv och lossa brödet  i sidorna innan du öppnar springformen. Dela upp i 4 stora bröd som du sedan delar i 2.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

1
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Marie
Anne-Marie
5 years ago

Hej!
Kan man ha nåt annat än kockosmjöl som är gf? Kram Am

Nästa inlägg

Sommarfavoriter

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x