BrödGlutenfritt

Havrefrallor med crunch

Tänkte tipsa om mina havrefrallor till frukost i helgen. Dom här slänger du bara ihop, sen är det klart för gräddning. Ingen jäsning, ingenting!

RECEPT ca 9 st:

7 dl havregryn (glutenfria om du vill ha rent glutenfritt)

1 tsk bakpulver

1  tsk salt

2 ägg
1/2 msk fiberhusk

2,5 dl naturell yoghurt

Gör såhär:

1) Börja med att köra havregrynen i blendern för att göra det till mjöl.

2) Häll allt i en bunke. Blanda resten av de torra ingredienserna och häll i det i mjölet. Rör om.

3) Knäck i äggen och blanda runt ordentligt, avslutningsvis häller du i yoghurten. Låt sedan stå och svälla i ca 10 minuter. Tänk på att degen kommer vara riktigt kladdig.

4) Blöt händerna och forma 9 bullar av smeten. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.

5) Grädda på 250 grader i ca 10 min till de fått lite färg.

TIPS:

Du kan tillsätta 1 dl av något av följande i smeten för lite mer crunch:

Solrosfrön

Pumpafrön

Nötter av något slag

Torkad frukt

Följ gärna min Instagram och min Facebooksida för massa mer recept, inspo  och tips. 

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers