Dags för veckans matsedel igen! Många har semester men det finns också många som jobbar. En veckomatsedel att hämta inspiration ifrån kan man göra vare sig man jobbar eller är ledig.
VARSÅGODA!
Måndag
Tisdag
Gräddig fisksoppa med pepparrot
Onsdag
FRANSK KYCKLINGGRYTA
4 kycklingfiléer
2 dl vatten
2 morötter
3 dl matlagningsgrädde
2 msk majsstärkelse
2 tsk torkad timjan
2 msk kycklingfond
1 kycklingbuljong tärning
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 msk färsk timjan
Färsk persilja
Salt
Peppar
Gör såhär:
1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem runtom. Skala och skör morötter i tunna slantar. Ha i dem också.
2) Häll på 2 dl vatten, lägg i kycklingbuljong och salta o peppra. Låt puttra i ca 5 minuter.
3) Blanda majsstärkelse, grädde, färsk och torkad timjan, kycklingfond och vitt vin. Häll på det på kycklingen. Låt småputtra i ca 10 min. Skulle det bli för tjockt kan du hälla på mer vatten. När det är klart klipper du på lite färsk persilja.
4) Servera till ris och en grönsallad.
Torsdag
Fredag
VECKANS GOTTA