GodmorgonHus & Hem

Match & loppisfynd

Goodmorning! ☀

Ojoj, jag har en riktig sån funderarperiod nu. På framtid, på arbetslivet, ja i stort sett på allt som har med livet att göra. När jag har det så blir hjärna och själ lite virrvarr kan jag känna. Som att man inte vet varken ut eller in, men att det kanske måste ske en förändring av något slag? Finns det någon som känner igen sig här?

Tänkte i alla fall berätta om gårdagen. Det blev en dag hemma med jobb och lite fix. Sedan var det dags för fotbollen. Milo var taggad till tänderna.

Jag har fortfarande inte hittat någon fin Sverigetröja så jag fick ta fram det mest gulblåa jag hade. Nu är ju jag så jädrans vidskeplig så införskaffar jag en kommer det gå åt skogen för Sverige så jag gör nog inte det tänker jag.

För vår del blev det storbilds TV under matchen…. å vilken jädra match vi blev bjudna på då? Herre min jee! Det roliga var att Milo hängde med i hela matchen också så vi två var sådär riktigt fettaggade!

Ni som följer mig på Instastory kunde höra mitt vrål. Haha! Jag som verkligen inte trodde att Sverige skulle fixa det heller. Sånt kämpargäng alltså! Kollade du?

”Elsafieringen” här hemma fortsätter. Hittade ju ett loppis i Arboga som var så himla bra och stort som vi besökte på vägen hem från Göteborg.

Dels dessa fina stora gamla flaskor. De har en sån där härlig gammal porslinskork som det står Klass 1 på.

Sen hittade jag dessa underbara tallrikar också! Färgen är sådär härligt mörkt grön. Den med den stora fågeln på är från Tärna porslinsfabrik, jag hittade 2 av dem. I perfekt skick är de och från tidigt 1900 tal. Undra just vad det är för människor som ätit på dessa?

Det mindre fatet är från Rörstrand av märket Svala. Det är från sent 1800 tal och också i perfekt skick. Nu får de här fina faten stå på hyllan i köket och göra fint. ❤

Nej, nu är det dags att äta frukost här. Du ska få recept på väldigt god laxrätt som jag åt igår. Vi hörs senare!

Kram Nina

Kommentarer

 1. Eva

  Hej! Kul med loppisfynd👍
  Vad har du jobbat med förut i ditt liv? Är det nåt du vill gå tillbaka till?
  Tror att ofta i 40-50 årsåldern kommer man till en punkt i livet där man testar nåt annat och man är inte så rädd för förändringar.
  Har själv funderat i ett år tid att eventuellt göra nåt annat men vi får se var det slutar.
  Kram

 2. Å

  Känner mig precis som du just nu- många tankar och funderingar och lite fulgråt i bilen när ingen ser. Har dessutom åkt på urinvägsinfektion vilket triggar min hypokondriska hjärna till max. Är livrädd för sjukhus och sjukhuspersonal och undviker den miljön om jag inte måste. Jaja- första dagen på semestern och hjärnan började scanna kroppsliga symtom redan när jag vaknade. Tänkte till slut att nu jävlar skiter jag i det här- åkte och plockade jordgubbar som jag nu sitter och mumsar på. Nu ska jag försöka njuta av fem veckors semester och tänker att jag accepterar den gnagande oron och katastroftänk som alltid finns i mig och hoppas att jag någon gång kommer att kunna förändra mina invanda tankemönster. Men nu är det semester och jag tänkte inleda den med att laga ditt laxrecept till familjen ikväll. Hoppas att dina tankar kring vad du vill framåt klarnar, vilket jag tror- du verkar så klok! Kramar från mig ❤️

  1. niinis
   niinis

   Kul att du gillar! Nä, faktiskt inte alls. Trodde jag skulle göra det…men vi satt ganska så sällan i det. 😀 Detsamma till dig! 💕

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers