En av favoriträtterna i vår familj är nämligen något så enkelt som snabbstuvade makaroner och köttbullar. Perfekt att ha i matlådan och bra att göra mycket av!
KÖTTBULLAR MED SNABBSTUVADE MAKARONER, 4 pers
500 g nötfärs
1,2 dl mjölk
5 msk ströbröd (för glutenfritt, använd glutenfritt ströbröd)
1/2 gul lök (riven)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk socker (kan uteslutas)
Snabbstuvade makaroner:
5 dl makaroner
2 msk vetemjöl (maizena för glutenfritt)
5 dl mjölk
Salt
Peppar
Gör såhär:
1) Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla. Ha sedan i köttfärs, riven lök, ägg, socker och kryddor. Blanda väl.
2) Blöt händerna och forma köttbullar. Stek på medelvärme tills de är klara. Rör om i kastrullen så de steks runtom.
3) Koka makaroner enligt användning. Häll av vattnet och häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Blanda vetemjöl med lite av mjölken tills det lösts upp, häll i blandningen samt all mjölk. Koka upp och låt småputtra under omrörning i några minuter.