Åldersnoja

Det här inlägget påbörjade jag igår kväll – men somnade hårt med mobilen i pannan!

Vad roligt att det kommenteras så mycket som det gör nu. Jag svarar på allt, vet bara inte om det syns, har inte varit in och kollat? Hojta gärna om det inte gör det så ska jag ta det med portalen.

Var på bolaget igår, ja jag skulle göra ett samarbete på min Instagram men det som skulle marknadsföras fanns inte på vårt bolag här hemma. Jag och Milo fick brassa till grannstaden istället. Alla planer fick slängas om….

T ex så fick vi käka lunch på Donken och Milo ba – ”Åh neeeeej” eller inte. Haha! Han blev superglad!

Nu ska jag vara lite ärlig igen. Jag hyser en liten skämmig önskan om att få visa leg på bolaget nångång. Att kassabiträdet på bolaget glömt glasögonen hemma och ser jäkligt suddigt som gör så att det raderar linjer, mungipshäng, kalkonhals och bekymmersrynka och råkar fråga. Det skulle göra min dag! Helskotta så glad jag skulle bli.

Eeh, händer det? Nope…never….ever! Vadå tänker kanske du? Du är ju för helsefyr 45 bast….då ska man inte visa leg enligt konstens alla regler. Mjo, det må så vara, men jag skulle då inte vara den enda 45 åringen som fått visa. Jag har vänner som fått göra det och då blir jag så gruvligt avis! Det skulle vara så härligt. Bara 1 gång till i livet liksom. 1 gång! Är det så mycket begärt att Hermansenskan skulle få en liten åldersboost en gång till…? Känner du någon som jobbar på Systembolaget? Vart i så fall? Kan du tipsa henne om mig så åker jag dit och låtsas som jag inte vet nåt och så frågan hen om leg. Fifasen så jäkla gött!

Nä…men så är det nog….att jag åldersnojar. Har en period då det ytliga som förändras känns lite pissigt. Eller pissigt är kanske fel ord….jag hänger inte med. Det har gått så fort det senaste året. Förvandlingen är liksom så tydlig och skarp. Alltså missförstå mig rätt nu, jag VILL åldras och bli gammal och det är enligt mig inget fult, men jag har svårt att acceptera det stundtals. Det är som att man skulle behöva ha en vänjningsperiod. Bli förberedd på att halsen ska bli slapp och bekymmersrynkan djup som grand canyon….

Det är också här (i mina perioder av åldersnoja) som vår åldersskillnad blir lite påtaglig. Tony har inga läsglasögon eller halshäng. Haha…. När jag är riktigt elak mot mig själv så kan jag tänka att det inte vore något konstigt om han skulle ha en fru som är lite drygt 30. Men sen får jag dra en mental bitch-slap i mitt ansikte och fräsa ”Skärp dig!”

Nåväl, ibland är det befriande att ha ytliga funderingar också, inte bara rota runt i själen med ångest och oro. Låter säkert sjukt det med….men åldersnoja och kalkonhals är något konkret som går att ta på. Ångest och oro inte så mycket.

Oj, vart tog det här inlägget vägen egentligen? Haha…ibland är det intressant att blogga!

Nu ska jag dammsuga här innan vi far iväg mot Mottala och Askersund. Pappa ska samåka med oss och säger han en tid då åker man då, det är sen gammalt. Haha…

Har du någon åldersnoja? Berätta gärna hur du ser på saken.

Hörs sen!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
5 years ago

Jag fyller 37 i sommar och får ofta visa leg på Ica för folköl även på systemet. Men märkt att om jag har håret i en hästsvans så frågas det oftare än om jag har det i en knut eller utsläppt.. Använder i het smink heller så det kanske hjälper till att se ”ung”. Dock har jag numera två icakassar under ögonen men med två barn en 1 åring & en 4,5 åring så blir det lite si & så med sömnen

Nettan
Nettan
5 years ago

Åldersnåjja?!!! Skojar du? Det kan man lugnt säga…..är snart 54 och tiden verkligen springer iväg …..förstår dig till hundra procent och vet precis vad du går igenom eftersom jag har gått igenom precis det som du tänker. Jag blev nämligen för snart fyra år sedan lämnad av min ”pojkvän” efter ett femton år långt samboförhållande. Han var nio år yngre än mig och hamnade i den sk fyrtioårskrisen kan jag tänka mig……..idag lever han med en ny kvinna som är tio år yngre än honom. Jag är idag inte ett dugg ledsen att det blev som det blev, jag lever ett alldeles perfekt singelliv och gör precis vad jag vill och har lust med jag har inte dejtat eller träffat någon ny man och faktum är att jag inte har någon större panik över det trots att tiden går och att kroppen förfaller mer och mer jag tänker att händer det så händer det eller så gör det det inte och då är livet bra ändå .

Marie
Marie
5 years ago

Nja ,räcker med ett t i Motala hälsar Motalabo☺️

al68
al68
5 years ago

Jag fyllde 50 år för tre veckor sedan och måste erkänna att jag hade lite noja innan detta. Har en man likt dig som är yngre (han fyller 40 år i oktober). Känner igen dina funderingar. Men nu i efterhand så känns det ok. Tycker bara att 50 låter sjukt gammal, helt idiotiskt eller hur? Får hela tiden höra att jag ser mycket yngre ut och det får jag väl tacka min fina mamma för (bra gener). Brukar dock inte få visa leg på systemet 😉 Men när jag var 29 år fick jag visa leg när jag handlade cigaretter, ha ha lite pinsamt för kassörskan när hon såg att jag var 29 år. Ha en fin dag, kram kram <3

Th
Th
5 years ago

Haha,jag känner precis tvärtom på systembolaget, jag får ALLTID visa leg, är snart 30 och tänker alltid att ” när ska kassörskan sluta se mig som en barnrumpa” ha en härlig fredag nu och ha så kul med vagnhild! Hon har blivit så fin efter din behandling kram Therese ❤❤

Helena
Helena
5 years ago

Jag har åldersnoja på sätt att jag är rädd för vad som komma ska. Vet hur illa det kan gå om turen inte är på ens sida och man får vara frisk. Mina ögon ser ledsna ut. Det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker le så ser jag ledsen ut. Kämpar mot tårarna varje dag nu och har gjort sedan min mamma fick Alzheimer. Hon är bara 68. Jag har varit arbetssökande i 8 år och har nu beslutat mig för att plugga till undersköterska… om jag kommer in. Jag är liksom ingen ungdom längre vid 46. Har även alltid varit rädd för vården, sjukhus och liknande. Nu vill jag helt plötsligt möta den rädslan. Och det gör jag inte bara för mig själv utan för att jag skulle vilja bli världens bästa undersköterska. Jag vet att det behövs efter att ha sett hur det går till på äldreboenden. Att åldras är en ynnest om man får vara frisk.

Sara
Sara
5 years ago

Och då kommer ju följdfrågan – hur gammal är Tony?

niinis
niinis
Reply to  Sara
5 years ago

Tony är 8 år yngre än mig, han är alltså 37.

Lotta
Lotta
5 years ago

Själv blir jag tokig när jag får visa leg på tex bolaget (händer titt som tätt). Fyller 43 nu i augusti, och jag VILL INTE se ut som en barnrumpa, !!! Kul att se hur olika man kan se på saker och ting 🙂

Natalie
Natalie
5 years ago

Äsch Nina! Ålder är en siffra! Vi åldras alla o v ska alla dö en dag men inte idag o flrhoppningsvis inte imorgon heller! Jag är 41 år, kraschade rejält nör min pappa insjuknade i multisjukdom o till slut tog cancern honom 2 dagsr efter att han fyllt 69 år. Satt bredvid o höll hans hand o tröstade o bad till gud att om han nu finns att ta emot honom så han inte behövde lida mer. Såg min far ta sitt sista andetag den 7 aug 2016. Efter det släppt alla mina säkerhetsbälten o jag kraschade i sorg, sesan i utmattningssyndrom o nu fibromyalgi o svår ångestsyndrom o depression. Men jag lever! Men med mycket smärtor, panik o ångest. Mina ljus i livet är min man, vår dotter snart 9 år, min trädgård o växthus o mitt kök! Utan detta är jag en våt fläck! Jag går upp ur sängen varje morgon, trots helvetesnätter, jag är en bra o närvande mamma, tyvärr inte lika bra fru men jag försöker, sen är orken slut! Men jag lever…… här o nu! Kram från en fd extrem prestationsmänniska o full av duktig-flicka-syndrom

Carina
Carina
5 years ago

Hej Nina, jag är en ”tant” på 56 år och jag har aldrig fått visa leg på systemet. Aldrig någon gång har jag ens varit i närheten av att få göra det, så då betyder det väl att…..ja jag har väl sett ut som en tant i hela mitt liv, haha.

Nästa inlägg

Vagnhild på tur!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x