Allmänt

Bästa frukostmackan

I samarbete med Falbygdens Ost

Nu ska vi snacka ost hörni. Jag är en ostälskare av rang alltså…. häromdagen på restaurangen så valde jag tapas, samtliga med inslag av ost. Här hemma är det t ex ingen frukost om det inte finns ost som pålägg. Tony har alltid köpt lite (ursäkta…) tråkiga ostar. Lite smaklösa och platta kallar jag dom. Tony har vägrat testa något annat.

Efter en del gnäll från min sida… ja alltså, jag gnäller på honom när jag tycker att han går miste om saker i livet. När han missar nya smaker eller upplevelser då han är alldeles för feg när det kommer till att prova. ”Nä, jag gillar inte det där” säger han fast han inte ens smakat. Men då i alla fall så köpte jag en prästost, en riktigt krämig vällagrad prästost. Sen så bestämde jag att vi skulle äta te och mackor på kvällen och den enda osten som fanns var den vällagrade osten.

Han tänkte först inte testa, men jag tvingade honom. Vet ni vad som hände? Vi har ingen annan ost här hemma nu. Han köper alltid prästost. Så nu när denna förfrågan om detta samarbete kom så skrek jag nästan hurraaaaa….. Jag gör ju aldrig samarbeten som jag själv inte kan stå för och det här var ett riktigt Nina-samarbete. Eller Nina & Tony samarbete.

Just denna sorten hade jag aldrig testat men jag kan säga att nu kommer Tony inte köpa någon annan ost. Han är helt såld, att jag skulle vara såld kunde jag nästan räkna ut. Alltså sååå krämig och fantastisk. DU ska få tips på gooodaste sommar-frukostmackan lite längre ned. Testa, t.o.m kräsna Tony tyckte det var ljuvligt gott i morse när vi lyxade till med dessa mackor.

Denna osten är Falbygdens egna klassiker. Alla ostar är gjorda på svensk mjölk från svenska bönder och allt lagras i Falbygdens mognadslager. Det finns flera sorter…. grevé, svecia, herrgård och så vår favorit…. prästosten.

Såhär såg det ut på vår frukost vid TV:n i morse. Den här frukostmackan är sååå god. Som sagt, ost finns alltid med på vår frukost. Grejen är att du lika gärna kan servera den i små kuber på ostbrickan till det där fylliga glaset rött som du käkar den på en frukostmacka eller river ned den i en mustig köttfärssås eller matig paj. Fler användningsområden, den är helt svensk och så smaken som är sådär krämigt nötig och härlig. Ja då är i alla fall jag beredd att också betala lite mer.

Frukostmackan gör du såhär. Ett gott bröd. Smör i botten, sedan skär du skivor av den här osten ( jag skär tills du skäms), slajsa några jordgubbar och sen ringlar du honung över alltsammans. Alltså, herre-min-jee så gott alltså. Till det avnjöt jag en stor kopp med koffeinfritt kaffe med havremjölk. MUMS!

Nästa gång du handlar kan jag varmt rekommendera den här osten, testa i alla fall. Du kommer inte att bli besviken. Kanske blir det som för Tony? 🙂

Få mer ostinspiration hos >>Älskade Ost<<.

Kommentarer

  1. Skatan

    Om du ska skära tills JAG skäms…ja då jäklarns får du hyvla på, det säger jag bara. Då är det bara att trava skiva efter skiva och skapa mackan turning torso. 😂😁😂 Galet förtjust i ost- gärna med lite stuns i ( omelett med brieost i på slutet förresten….aaaahhhaaaaa…pasta med bara riven ost och nymalen svartpeppar…mmmumss..ost i på bredvid mat till frukost lunch middag och nattamat…cheesus 🧀🍕🧀🍪😚)

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers