Glutenfri citronkladdkaka med cheesecake topping

Tänkte jag skulle bjuda dig på receptet på den glutenfria kladdkakan från igår. Jag freebaseade rakt igenom och den blev verkligen toppengod!

GLUTENFRI CITRON & LIMEKLADDKAKA MED CHEESECAKETOPPING

150 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl glutenfri mjölmix

1,5 dl pofiber

1 msk psyllium

2 tsk vaniljsocker

1 lime (zesten)

1/2 citron (zesten)

TOPPING

300 g cream cheese

1 dl créme fraiche

1 dl florsocker

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 citron (saften)

1 lime (zesten)

GÖR SÅHÄR:

1) Smält smöret. Vispa lätt ihop socker och ägg. Det ska bara vispas ihop.

2) Blanda mjölmix, pofiber, psyllium och vaniljsocker. Blanda i det i smeten, använd slickepott. Smeten ska bli jämn och fin.

3) Häll i det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Ha i riven zest från 1 lime och 1/2 citron.

4) Ta en springform och lägg i bakplåtspapper i botten. Smörj gärna sidorna på formen. Häll i smeten. Grädda på 175 grader i ca 15-20 min. Den ska vara dallrig i mitten.

5) TOPPING: Ha i cream cheese, créme fraiche, florsocker, vaniljsocker och citron i en bunke. Rör om ordentligt. Riv zesten av 1 lime (spar lite till topping) och 1/2 citron och ha i. Tryck i saften från citronen. När kakan svalnat brer du på creamcheese frostingen. Toppa med lite riven zest och hackade myntablad.

8
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

När lördagen blir sådär härlig

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x