Åh den här rätten var det verkligen längesen jag gjorde. Detta är verkligen magiskt gott och kantarellsåsen till fläskfilén är så god så den går att dricka. Måste bara dela med mig av det här receptet igen!
STEKT FLÄSKFILÉ MED KANTARELLSÅS
1 fläskfilé
ca 4 msk äkta smör
1 liter färska kantareller
1 schalottenlök
3 msk kalvfond
1 msk kantarellfond
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
Salt & vitpeppar
Gör såhär:
1) Skiva fläskfilén, salta och peppra skivorna och stek dem tills de är genomstekta helt. Lägg dem i en form, ställ i ugnen på ca 100 grader.
2) Strimla kantarellerna grovt, hacka schalottenlöken också. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills de vattnat av sig det mesta.
3) Klicka i smöret och den hackade löken. Låt fräsa runt i några minuter.
4) Häll i båda fonderna, vitt vin och grädden. Salta och peppra. Sjud såsen på svag värme i ca 20-30 min. Rör om lite då och då.