Müsli

Hemgjord Müsli

Som jag älskar min egna granola alltså. Det enda som är trist med att göra egen är att den tar slut alldeles för fort. ALLA går och nallar av den och nästa gång funderar jag på att gömma min glasburk. 😉 Det eller att jag måste tredubbel sats. Jag förstår att den tar slut, detta är en fantastisk müsli som jag lovar att ni alla kommer gilla!

RECEPT NINAS MÜSLI:

5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl riven kokos

0,75 dl ljus sirap
½ dl kallt vatten
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

Blanda havregryn, solrosfrön, riven kokos, ljus sirap, kanel och vaniljpulver och blanda runt. Häll sedan i vattnet och blanda igen. Fördela ut på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i ugnen på 180 grader i 20-30 min. Mitt råd är att hålla koll, annars så bränns det vid snabbt på slutet. 🙂

Denna müsli/granola kan varieras i all oändlighet. Här ger jag dig lite förslag på ingredienser att tillsätta:

1 dl kokoschips

1 dl mandel, hasselnötter, cashewnötter

1 dl russin eller annan torkad frukt

1/2 dl chiafrön

1/2 dl kakao

1 msk kardemumma 

Kommentarer

  1. Anna

    Mums, hemgjord müsli är ju det godaste!
    Tokgillar din blogg men får ärligt säga att reklamen (just nu Casumo) stör otroligt mycket när den döljer och följer med din text på alla inlägg… hoppas du fått riktigt bra betalt, tyvärr är risken att man tröttnar…
    Gillar din blogg o vill fortsätta läsa!
    Ha en underbar helg!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers