5 bästa knepen mot baksmälla

Godmorgon raringar!

Påskdagen är här och jag ska strax gå upp och baka scones och sedan ska jag testa ett nytt recept på fluffig pannkaka.

Jag tänkte börja bloggdagen med att ge er ett tips. Idag vaknar säkert många upp och är lite bakis. Inte vi tack och lov då vi bara hade en mysig hemmakväll med pepsi max igår. Något av det värsta jag vet är att vara bakis. Det är verkligen vidrigt. Googlade lite för att hitta de bästa knepen att bota baksmälla, tänkte dela med mig av dem här nedan.

1) FÅ I DIG ELEKTROLYTER

Vad är elektrolyter? Lite kortfattat kan man säga att elektrolyter är salter i blodet/kroppsvätskor som bär en elektrisk laddning. Några exempel på dessa elektrolyter är natrium, kalium, kalcium, klor och magnesium. Elektrolyter är viktiga för cellernas funktion. Har man brist så försämras hjärnans förmåga att skicka ut nervsignaler som ger muskeltrötthet, huvudvärk, muskelkramper m.m.

ELEKTROLYTDRINK

3 dl vatten

4 msk rå citronsaft

0,25 tsk salt

1/2 msk honung

Gör såhär:

Mixa alltsamman tills saltet lösts upp helt. Häll upp i glasflaska och förvara i kylen. Ett tips är att börja dricka detta redan innan alkoholintag.

2) GLÖM INTR DRICKA DITT KAFFE

Är Du en van kaffedrickare är det ännu viktigare att du får i dig ditt kaffe dagen efter. Koffeinet i kaffet minskar nämligen svullnaden i blodådrorna i huvudet som ger huvudvärken.

3) SÖRPLA I DIG BULJONG

En varm grönsaksbuljong återställer både salthalter och din vätskebrist.

HEMMAGJORD GRÖNSAKSBULJONG

1 liter vatten

Skal från 2 gula lökar

Skal från 4 morötter

Skal från 1 palsternacka

Skal från 1 rotselleri

1 purjolök

Färsk persilja

3 sparrisar

Svartpepparkorn

Smör

Salt

Peppar

Klick tomatpuré

Gör såhär:

Stek alla skalen i en stekpanna med smör. Stek runt i några minuter tills det mjuknar. Häll på vatten och låt puttra i en timma.

Sila av alla skal, krydda och ha i tomatpuré. Låt småputtra i ca 5 minuter till. Klart!

4) FÅ I DIG KALIUM

Vatten är självklart bra att få i sig när man är bakis. Men enligt forskning är kalium ännu bättre. Så några glas vatten och bananer och avokados ska avhjälpa en baksmälla lite snabbare.

5) FÖBERED DIG

Ett bra knep att avhjälpa baksmälla är att äta ordentligt i samband med alkoholintag. Ett riktigt mål mat som innehåller mycket fett ska vara bäst. Den feta maten saktar ned alkoholabsorptionen.

Det man ska komma ihåg är ju att det absolut bästa botet mot baksmälla är att helt avstå alkohol.

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 years ago

Förstår mig inte på det här inlägget riktigt….?? Dricker man med måtta och vet sin gräns så blir man inte bakfull. Alltså dricker man med måtta. Allt annat är bara pinsamt och oansvarigt. Är ingen nykterist men föredrar numera alkoholfritt, det mår man så mycket bättre av. Det borde fler testa!!

niinis
niinis
Reply to  Anna
6 years ago

Gör du inte? Vad är det som är svårt att förstå tänker jag? Jag har vänner som blir bakis på 2 glas vin. Det finns också gånger då man inte är i form i kroppen och bara en liten mängd alkohol kan göra så man blir bakis. Att vara bakis behöver inte alltid betyda att man druckit mängder….har hänt mig också.

Sen finns det dom som släpper taget och blir riktigt onyktra och festar loss också. Alla människor är ju olika. Är man vuxen så får man ju ta sitt eget ansvar där känner jag.

Med det sagt finns det många som säkert tycker det är bra med ett litet tips mot huvudvärken som kan infinna sig. Sen finns det dom som inte uppskattar det. Vi är olika.

Nästa inlägg

Sockerkoma

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x