Från land till land på 7 dagar

Inlägget är ett annonssamarbete med MSC Cruises

Men heeeeeej!

Vardagen har landat här hemma. Nu kör vi två veckor som vanligt sen är det påsklov. Ja å så påsken innan det. Här på bloggen kommer det bli mer som vanligt nu. Det blir ju lite hattigt när man är borta, ingen kontinuitet och inlägg som inte dyker upp lika ofta. Det får mig att må lite dåligt, jag vill ha den där kontakten och inläggen ska vara några varje dag. Men nu så, nu är allt som vanligt igen.

Jag tänkte att jag skulle avsluta vår resa med att visa vad vi gjorde när vi klev iland. Vi hade ju lyxen att få besöka 4 länder på 4 dagar. Helt otroligt att jag avverkat så många länder på så kort tid.

Såhär kunde en dag se ut:

8.00 – Man kom iland. Vi käkade alltid frukost i lugn och ro och stressade inte av båten. Det fanns de som hoppade av direkt. Kollad av vädret och klädde oss efter det, sen hoppade vi av.

Vi började med att kika runt på vad som fanns att göra. Man kan ju åka på färdiga utflykter, fanns flera stycken att välja på varje dag. Men eftersom vi är lite mer spontana och ville utforska själva så satte vi oftast ett ställe vi ville besöka som mål och så tog vi oss dit. Vi har åkt taxi, buss och tåg och så har vi gått. Herreminjee….vi gick upp till 15.000 steg per dag, 1 mil ungefär. Milo med. Sååå duktig var han!

Dock så började vi lugnt de första dagarna, jag var lite mör efter operationen och så otroligt urlakad och trött. Jag sov mycket den andra dagen, då regnade det tack och lov massor så det gjorde inget att jag vilade en hel del den dagen.

Dag 1 kom vi till Marseille i Frankrike, jag var som sagt lite trött och sliten så vi tog en taxi in till stan och letade efter ett mysigt cafe eller restaurang där man kunde sitta ute. Solen bröt igenom och vi ville njuta av vårväder.

Vi käkade god mat och sen gick vi en promenad och kika runt. Jättemysig dag hade vi. Bara att få strosa tillsammans och se massa nytt är liksom allt man behöver.

Dag 2 kom vi till Genua i Italien. Där regnade det oavbrutet och himlen var bluytung så det fick bli en dag på båten. Jag vilade ett par gånger inne på hytten den dagen. Annars så njöt vi av massa kul på båten.

Milo kutade mest runt här inne och spelade fotboll. Vi satt vid borden utanför och läste. Riktigt mysigt faktiskt.

Han badade också i simhallen som vi kallade den. Fanns bubbelpooler och en stor pool i mitten. Här kunde man också spela pingis och soccerboard.

Genua såg väldigt vackert ut så det var lite synd att det regnade så mycket som det gjorde. Men, som sagt, det blev en dag för återhämtning för mig och det var väldigt skönt för resten av veckan blev riktigt intensiv.

Dag 3 kom vi till Civitavecchia i Italien. Vädret log emot oss och vi var sååå taggade att komma av båten och få se Italien. Vi hade bestämt oss för att vi nog ville till Rom och se Colluseum, det låg ca 8 mil ifrån Civitavecchia och det fanns bra anknytningar dit. Vi bestämde oss för tåget. Det var riktigt kul och äventyrligt att göra det.

Colluseum var som sagt så jädrans mäktigt. Det kändes i hela själen att det hade hänt så mycket där. Det är precis 2000 år gammalt så gissa om det finns historia? Man kunde inte sluta titta på det. Vi hann med att besöka Colluseum och strosa runt inne i Rom en del. Sen tog vi tåget tillbaka till Civitavecchia och fartyget.

Dag 4 kom vi till Palermo i Italien, vädret var jättehärligt och vi ville snabbt ut och njuta av värmen. Palermo ligger direkt i anslutning till hamnen så där bara klev vi av och började knata runt.

Arkitekturen i Palermo var magisk. Vi gick läääänge och bara tittade på alla husen. Det fanns så många vackra platser så man blev stum. Något som jag inte gillade var dessa hästkärror som kör runt. En man kom fram till mig och frågade om jag ville åka med. Då blängde jag på honom och så sa jag; ”I feel so sad for the horses”….. han fortsatte fråga för han hörde nog inte vad jag sa. Då upprepade jag det och tillade att jag aldrig skulle åka med en sån vagn. Då blev han tyst. Usch, kan dom inte sluta med dom där dumheterna?! Kan inte alla bara bojkotta det?

Vi stannade till på ett café och fikade i solen. Tog bild på något som man såg ganska så mycket utav i Italien. Såna här små minipizzor/smörgåsar.

Åh vad vi njöt här. Det var så galet härligt att sitta i t-shirt i solen. Milo njöt mest av sitt bakverk som var något liknande mazarin. Här satt vi jättelänge och lyssnade på gatumusikanter och människor som passerade.

Dag 5 kom vi till Valletta på Malta, här var det varmast. Så himla härligt verkligen. Det såg så himla fint ut från fartyget när vi kikade ner från poolområdet. Här var vi riktigt taggade att komma ut och få kika. Har hört så mycket gott om Malta nämligen.

Älskar de olika färgerna på dörrarna! Detta är typiskt för just Valetta, sen ska man komma ihåg att stränderna på Malta är magiska! Googla Malta och strand så får du se. MAGISKT! Tyvärr så var det inte så varmt så att vi hade kunnat ligga på någon strand men åker man närmare sommaren kan man ta en stranddag på Malta.

Mycket vackra platser på Malta var det! Också fantastisk arkitektur och staden var jättemysig att strosa i.

Vi fikade och jag fick en laktosfri koffeinfri latte med glutenfritt bakverk till. Halleluja! Är man såhär krånglig som jag är med maten så har man aldrig några förväntningar, men gissa hur lycklig jag blev över den här fikan? ♥

Vi käkade en sen lunch i hamnen innan vi hoppade på fartyget igen. En supergod gluenfri pasta carbonara. Så god mat var det. Mums, kan knappt sluta tänka på den. 🙂

Sedan satt vi här i hamnen och tittade på vårt fartyg. Vi satt länge och bara njöt av solen och att vara på land. Vi hade nämligen en båttur på ca 36 timmar framför oss så vi satt extra länge.

Tiden ute på havet blev inte alls jobbig dock. Jag förberedde mig lite på att det skulle vara jobbigt och drygt. Klurade lite på om det skulle blåsa och gunga. Men allt gick över förväntan. Vi njöt av en sista kväll på båten.

Show är det varje kväll, flera gånger per kväll. Vi gick sista kvällen men ångrade att vi inte hade gått fler gånger. Det var såååå bra. Så proffsiga dansare och artister verkligen. WOW!

Här var våra servitörer från restaurangen. Dessa var upphovet till varför allt alltid var så trevligt. Middagen var en av dagens höjdpunkter. Vi hade alltid samma servitörer, och hör på det här….. Jag hade en alldeles egen för jag åt glutenfritt. Jag hade en egen som tog hand om mig i en hel vecka. Helt otroligt men regel på fartyget. Hur proffsigt får det bli liksom?

Man byggde en fantastisk relation med dessa människor under den här veckan. Dom var såååå gulliga med Milo. Åh, han blev liksom sedd hela tiden. Dom skojade med honom, gjorde trolleritrick, klappade på honom, frågade om allt var bra osv. Fantastiskt. Milo hade aldrig tråkigt.

Sista kvällen innan middagen så gick vi till champagnebaren och tog en varsin drink innan middagen. Mitt nya fr o m nu kommer vara champagnedrinkar, såååå gott! 🙂

Sista morgonen käkade vi riktigt lyxig frukost.

Sen shoppade vi det sista. Dom har helt galna priser på fartyget. Typ som happyhour och sånt. Du kan köpa märkesväskor till halva priset t ex. Parfymer kan man köpa 2 men betala för 1 osv. Jättekul med lite extrapriser ju. Varje kväll har dom någon speciell rajd. Allt från smycken och klockor till väskor och parfymer.

Sedan var det ”bara” flyget hem kvar. Den skrev jag ju redan om. Nu känns det redan bättre och att som jag vågar flyga igen. Skönt det, nu när man kommit igång igen liksom. 🙂

Jag har klippt ihop en film på platserna vi besökte. Tänkte lägga upp den här längst ned så du får se. Innan det vill jag bara påminna om specialerbjudandet som ligger just nu. Att om Du bokar en kryssning med MSC Cruises så kan du ange en rabattkod: Nina15 så får du 15% rabatt på hela din resa (gäller ej flyg).

Läs mer om resan och erbjudandet HÄR!

5
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
lena
lena
6 years ago

Å vilken härlig resa……….måste gubben och jag testa framöver. Närmst blir det dock Stocholm:) Har du några bra fikaställen vi måste prova? Kram Lena

Nästa inlägg

Kalas

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x