Plock

Pesto

Nu är ju vi i den lilla staden som är världen över känd för att ha skapat peston. Civitavecchia kommer den ifrån ifall ni inte visste det, denna fantastiska lilla hamnstad.

Den gröna röran med sin alldeles underbara smak! Den är supergod till massor, t ex fisk och kyckling, till pastan men också till sallader eller som något gott till kexen.

RECEPT PESTO 4 port

50 g pinjenötter

2 krukor färsk basilika

2 vitlöksklyftor

2 dl fin olivolja

100 g parmesanost

Salt

Svartpeppar

(min specialité är att pressa i lite färsk citron!

Gör såhär:

1) Mixa pinjenötterna med den färska basilikan, vitlök och olivolja.

2) Riv parmesanen och vänd ner det i röran.

3) Förvara i kylen, håller i ca 1 vecka.

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers