Pesto, mums! Nu är ju vi i den lilla staden som är världen över känd för att ha skapat peston. Civitavecchia kommer peston ifrån ifall ni inte visste det. Denna fantastiska lilla hamnstad i Italien. Den gröna röran, peston, med sin alldeles underbara smak! Den är supergod till massor, t ex fisk och kyckling, till pastan men också till sallader eller som något gott till kexen.

PESTO 4 port
50 g pinjenötter
2 krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 dl fin olivolja
100 g parmesanost
Salt
Svartpeppar
ett par tsk färsk pressad citronsaft
Gör såhär:
1) Mixa pinjenötterna med den färska basilikan, vitlök och olivolja.
2) Riv parmesanen och mixa ner det i röran. Pressa även i citronsaften.
3) Förvara i en burk med tätslutande lock i kylen, håller i ca 1 vecka.
Andra goda röror
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Gillar du receptet blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned.

Recept på bilden: Västerbottensmuffinsar med Skagenröra
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN
Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️