Pesto

Pesto, mums! Nu är ju vi i den lilla staden som är världen över känd för att ha skapat peston. Civitavecchia kommer peston ifrån ifall ni inte visste det. Denna fantastiska lilla hamnstad i Italien. Den gröna röran, peston, med sin alldeles underbara smak! Den är supergod till massor, t ex fisk och kyckling, till pastan men också till sallader eller som något gott till kexen.


PESTO 4 port

50 g pinjenötter

2 krukor färsk basilika

2 vitlöksklyftor

2 dl fin olivolja

100 g parmesanost

Salt

Svartpeppar

ett par tsk färsk pressad citronsaft

Gör såhär:

1) Mixa pinjenötterna med den färska basilikan, vitlök och olivolja.

2) Riv parmesanen och mixa ner det i röran. Pressa även i citronsaften.

3) Förvara i en burk med tätslutande lock i kylen, håller i ca 1 vecka.

Andra goda röror

Tonfiskröra 

Pico de Gallo

Avocadoröra

Skinkröra

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 


Gillar du receptet blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned. 

Recept på bilden: Västerbottensmuffinsar med Skagenröra

Mer goda recept här på sidan: 

• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

• 20 LÄTTLAGADE MATRECEPT 

• 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTERNA

• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN 

Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️

KRAM NINA

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godmorgon ROM

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x