I förrförra veckan blev jag så galet sugen på kanelbulle. Ni vet ibland har man sina dagar då man helst av allt skulle vilja äta 15 kanelbullar på en dag. Sen är det som om man inte kan släppa tanken på den där kanelbullen tills man ätit en.
Det finns två saker man kan göra då. Antingen så ställer man till med kanelbullebakning, eller så gör man en kanelbullemuggkaka som jag gjorde! Men MUMS alltså!
Denna är glutenfri och lite nyttigare dessutom så det är bara njuta med gott samvete.
KANELBULLEMUGGKAKA
1,25 dl havregryn (malt till mjöl)
1 msk pofiber
1 msk honung (eller annan sötning)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk färskmortlad kardemumma
4 msk lågkalori äppelmos (funkar med vanlig också)
1/2 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1 ägg
2,5 msk havremjölk (eller annan valfri mjölk)
Kaneltopping:
2 tsk honung
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
Gör såhär:
1) Mal först ned havregrynen till ett mjöl.
2) Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa upp ägget.
3) Blanda de torra ingredienserna med det uppvispade ägget, äppelmoset, honungen och mjölken.
4) Häll detta i en microsäker skål eller kopp.
5) Blanda kaneltopping och ringla den runt kakan.
6) Ställ i micron på full effekt på ca 1 min. Håll lite koll, kakan är godaste om den får vara lite kladdig längst in.
Servera med t ex vaniljyoghurt eller så kan du blanda en vaniljsås på lite kvarg, lite Philadelphiaost, vaniljpulver och honung efter smak.
så gott det såg ut måste testas