KötträtterMat - Bak - ReceptMiddagstips

KEEMA MASALA – Indiskt

Nu ska du få tips på en indisk rätt som verkligen är typiskt indisk. Mycket kryddor, mustigt och fantastiskt gött. Detta bara måste du testa!

KEEMA MASALA, 4 portioner

400 g köttfärs (går lika bra med kycklingfärs)

1 stor lök

3 msk rapsolja

1 msk riven färsk ingefära

4 vitlöksklyftor

1 tsk salt

1 tsk chilikrydda (vill man inte ha så starkt tar man mindre)

1 tsk garam masala krydda (visar påsen längre ned)

1 tsk malen kummin

1 tsk malen koriander

1/2 tsk malen gurkmeja

2,25 dl vatten

Såhär ser kryddan Garam Masala ut

GARNERING:

Gröna ärtor

Röd chili

Koriander

Salladslök

Lime

Gör såhär:

1) Hacka löken smått. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek löken tills den blir mjuk. Pressa på vitlöksklyftorna och den rivna ingefäran. Låt fräsa runt tills löken börjat ta lite färg.

2) Ha i köttfärsen. Fräs med den tills den har blivit brun. Sänk sedan värmen.

3) Ha i alla kryddor. Rör om så det blandas med kättfärsblandningen ordentligt. Häll sedan i vattnet. Täck med lock och låt koka tills allt vatten kokat bort.

4) Garnera med kokta gröna ärtor, skivad röd chili, hackad färsk koriander, skivad salladslök och lime. Servera med pitabröd eller ris.

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR. Följ mig gärna på Instagram HÄR. Missa heller inga inlägg genom att följa på Bloglovin HÄR.

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers