GodmorgonHus & Hem

Lifehack – Få rent kaminglaset

Goodmorning!

Här är det sköna Söndag för hela slanten. Jag har hunnit med massor. Jag har tvättat, vikt tvätt. Jag har bakat havrefrallor med kardemumma som blev sååååå jäkla goda. Jag har också gjort något av en lifehack. Alltså, jag trodde ALDRIG att det skulle funka så gissa om jag blev förvånad när det faktiskt gjorde det? 🙂

Jo, jag läste att man kunde putsa insidan av kaminglaset med endast blött tidningspapper och aska. Är såååå sur för att jag inte tog någon förebild för herreminjee vad det funkade! Helt galet otroligt bra dessutom. Jag ska testa en gång till sen när brasan svalnat av. Var lite ivrig att tända en bra på morgonen så jag gnodde nog inte riktigt klart.

Såhär gör du:

1) Ta en rejäl hög med tidningspapper.

2) Häll vatten på den och krama ur den lite lätt.

3) Doppa sedan tidningspappret i askan i kaminen. Gnugga sedan glaset ordentligt.

4) Jag gjorde så att jag tog massor med aska och liksom klappade in det i glaset och sedan lät jag det verka en stund. Sedan gnuggade och gnuggade jag. Bytte tidningspapper och gjorde samma procedur flera gånger.

5) Ta helt torrt och rent tidningspapper och gnugga rent glaset så det blir blankt och fint.

Detta funkar 100 %. Vårt glas i kaminen var rejält bränt och nersolkat, ändå fick jag bort det mesta. T.o.m det totalsvarta sidoglasen i kaminen. Där var det verkligen tjockt av ingrott bränt sot. Testa vetja!

Nähä, nu ska jag jobba en stund, sen ska jag börja måla på en tavla som jag fått beställning på. SÅ roligt. Har bara fått önskemål om färgkombination, sen har jag fria händer.

I eftermiddag ska vi på bio och sen väntar tacos hos Tonys föräldrar. VI försöker njuta för fullt av denna Söndag.

Kram Nina

Kommentarer

 1. anne

  Hej.
  Har en fråga angående måla tavla.
  Jag undrar om du använder gesso”
  Inpregnerar innan du börjar måla?
  Eller målar du direkt på duken?
  Målar du akryl eller olja. ?
  Vad rekommenderar du till nybörjare?

  1. niinis
   niinis

   Hej!

   Nej jag använder inte gesso och impregnerar inte heller. Jag målar i akryl, tycker det är enklare och torktiden är inte så lång. Jag skulle rekommendera dig att börja med akrylfärg faktiskt. 🙂

 2. Karin

  Man kan använda samma kombo, blött tidningspapper och aska på spishäll (keramik el induktionshäll) också. Det blir skinande rent!

 3. Kajsa

  Hejsan! Jamen visst är asktricket bra?! Vi har dock alltid använt hushållspapper istället för tidningspapper. Det funkar också och känns kanske lite enklare. Ha en fin dag!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers