Bröd

Havrelimpa

Lovade ju att ge dig ett recept på ett bröd som jag typ slänger ihop flera ggr i veckan. Jag älskar det här brödet och har typ svårt att låta bli och ta fler….

Havrelimpa 1 st

8 dl havregryn (mixas till mjöl) 

2 tsk bikarbonat

1,25 tsk salt

3 ägg 

4 dl vaniljyoghurt

Gör såhär:

1) Mixa havregrynen till mjöl i en blender. Mjölet blir lite grövre i konsistens.

2) Blanda i bikarbonat, salt och yoghurt. Vispa upp äggen lite lätt och ha i dem också.

3) Blanda samman till en riktigt kletig smet.

4) Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten i den. Grädda på 175 grader i ca 60-70 min.

Kommentarer

  1. Siri Bengtsson

    Den här limpan bakar jag varje vecka. Jättegod och mycket bra alternativ till fikabröd. Ibland har jag även i en råriven morot. Blir saftigt och gott.
    Tack för alla goda glutenfria recept. 👌💕

    1. niinis
      niinis

      Oj. Vad svårt. Nej inte samma då havregrynen ju sjunker ihop så mycket när man kör dem i blendern. Men låt säga att du tar 3/4 av den mängden som jag skrev.

  2. marfo

    Åh vad gott det låter, det måste jag testa! Hur stor form ska man använda?
    Kram till dig och tack för en härlig blogg!!

  3. Anna Soors

    Gjorde detta bröd igår kväll och avnjöt det nu till frukost! Så gott!! Tack för tips på ett enkelt och gott bröd!!

  4. Carro R

    Smakar det lika bra med naturell youghurt och vaniljpulver istället tro 🤔 Försöker att undvika gluten och socker 😊

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers