GlutenfrittSemlor

Glutenfria semlor

Igår bjöd jag Carola på glutenfria semlor. Jag ÄLSKAR semlor, det är så sjukt gott verkligen. Det var längesen jag åt en såå gissa om jag njöt? Jag åt 1 och 1/2. Haha….typiskt mig att inte kunna behärska mig och vara som folk. Tur de inte var så bautastora.

RECEPT 8 st glutenfria semlor

25 g jäst (1/2 pkt)
40 g mjukt smör
2,5 dl mjölk
0,5 msk fiberhusk
1/2 strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 krm salt
1 ägg
ca 7dl glutenfria mjölmix (ca 400 g)

Fyllning:

2 dl solrosfrön
all inkråm från bullarna
1/2 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

1) Smula ner jästen i degbunken. Värm mjölken och låt den bli fingervarm, 37°C.

2) Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla 10 minuter.

3) Blanda ner strösocker, stött kardemumma, salt, ägget, det rumsvarma smöret och hälften av mjölet. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt resten av mjölet i småportioner, men spar lite till utbakningen. Bearbeta degen till den är smidig men fortfarande ganska så lös. Jäs i 45 minuter.

4) Knåda degen lätt på mjölad bänk och dela den i 2. Rulla varje del till en längd och dela den sedan i 8 lika stora bitar. Forma varje bit till en slät bulle och placera på bakpappersklädd plåt. Täck över och jäs 30 minuter till.

5) Knäck ett ägg och vispa upp det, pensla sedan varje bulle innan du gräddar dem. 225 grader i ca 12-15 minuter.

6) Skär av toppen på bullarna. Ta ur lite av inkråmet så att en grop bildas.

Fyllning:

1) Blanda allt i en mixer eller i en bunke och kör med handmixer. Skär av toppen på bullarna och fyll dem med fyllningen. Vispa grädde och spritsa den på bullen, lägg på locket och pudra med florsocker.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för fler recept, inspo och tips.

Fler glutenfria recept:

Kladdiga glutenfria chokladmuffins


Glutenfri smupaj med marinerade rabarber

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers