Glutenfria semlor

Igår bjöd jag Carola på glutenfria semlor. Jag ÄLSKAR semlor, det är så sjukt gott verkligen. Det var längesen jag åt en såå gissa om jag njöt? Jag åt 1 och 1/2. Haha….typiskt mig att inte kunna behärska mig och vara som folk. Tur de inte var så bautastora.

RECEPT 8 st glutenfria semlor

25 g jäst (1/2 pkt)
40 g mjukt smör
2,5 dl mjölk
0,5 msk fiberhusk
1/2 strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 krm salt
1 ägg
ca 7dl glutenfria mjölmix (ca 400 g)

Fyllning:

2 dl solrosfrön
all inkråm från bullarna
1/2 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

1) Smula ner jästen i degbunken. Värm mjölken och låt den bli fingervarm, 37°C.

2) Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla 10 minuter.

3) Blanda ner strösocker, stött kardemumma, salt, ägget, det rumsvarma smöret och hälften av mjölet. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt resten av mjölet i småportioner, men spar lite till utbakningen. Bearbeta degen till den är smidig men fortfarande ganska så lös. Jäs i 45 minuter.

4) Knåda degen lätt på mjölad bänk och dela den i 2. Rulla varje del till en längd och dela den sedan i 8 lika stora bitar. Forma varje bit till en slät bulle och placera på bakpappersklädd plåt. Täck över och jäs 30 minuter till.

5) Knäck ett ägg och vispa upp det, pensla sedan varje bulle innan du gräddar dem. 225 grader i ca 12-15 minuter.

6) Skär av toppen på bullarna. Ta ur lite av inkråmet så att en grop bildas.

Fyllning:

1) Blanda allt i en mixer eller i en bunke och kör med handmixer. Skär av toppen på bullarna och fyll dem med fyllningen. Vispa grädde och spritsa den på bullen, lägg på locket och pudra med florsocker.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Fler glutenfria recept:

Kladdiga glutenfria chokladmuffins

32
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
6 years ago

Mums mums.Här I England brukar jag köpa briochebullar och göra semlor på. Dina ser så smarriga ut!

Agneta
Agneta
6 years ago

Är grädden till fyllningen?

Jenny
Jenny
6 years ago

Är det en 1/2 dl socker det ska vara? Du har glömt att skriva mått 😉
Kram

Nästa inlägg

Godaste tacogratängen

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x