Varm smörgåstårta

Nu måste jag bara tipsa dig om något som är väldans gott. Enkelt att laga och många som gillar skulle jag tro? En riktigt krämig fyllning är det inuti. Allt som är enkelt att laga är så kul att tipsa om för då vet man att många kanske blir inspirerade och gärna vill testa att fixa själva. Det här är perfekt om du har många som ska äta för det räcker till en hel del.

Här fotade jag innan men tanken är att du kan skära bort kanterna innan servering. Suuuuupergott att äta med pizzasallad eller vanlig grönsallad med dressing.

VARM SMÖRGÅSTÅRTA

2 st påsar formfranska
200 g färska champinjoner
3 paket bacon
2 dl smakrik ost
1 ask med körsbärstomater
1 purjolök
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk kalvfond
2 tsk soya
paprikakrydda
chilipeppar
lite salt
peppar

Gör såhär:

1) Klipp baconen fint. Skiva purjolöken och champinjonerna också.

2) Fräs allting i en stekpanna med smör. När allt mjuknat och stekt på en stund är det dags att hälla på creme fraiche, grädde, kalvfond, soya och kryddorna. Låt puttra på medelvärme tills den tjocknar.

3) Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg brödskivor i en rektangel. Bred på 1/3 av fyllningen över det första brödlagret. Lägg på ett brödlager till, fyll sedan med 1/3 av fyllningen. Gör likadant tills du har 4 lager bröd med 3 lager fyllning. Högst upp på smårgåstårtan lägger du körsbärstomater som du delat och all riven ost. Toppa gärna med lite kryddor om du vill.

4) Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för fler recept, tips och inspo.

Till mig gjorde jag likadan men med glutenfritt bröd, detta var just innan gräddningen.

29
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
6 years ago

Ngt tips p vad man kan ta ist för bacon om man inte äter kött?

Emelie
Emelie
Reply to  Helena
6 years ago

Jag tänkte testa halloumi, ger ju också lite sälta 🙂

Nästa inlägg

Första promenaden

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x