Vanilj/banantrifle med saltad kola

Lite efterrättstips till nyårsafton kanske? Här ett litet tips som du snabbt slänger ihop om du köper marsansås som du bara vispar ihop. Annars är det ju vansinnigt gott med hemkokt.

Vanilj/banan trifle med saltad kola

Ca 20 st digestivekex

100 g smör

2 bananer

Hemkokt saltad kolasås (recept här)

3 dl färdig marsansås eller hemkokt (recept här)

3 dl vispgrädde

Gör såhär:

1) Smält smör och smula sönder alla digestivekex. Blanda samman det och tryck i botten på 4 glas. Spara lite av smulet till dekoration och lite till lagren av trifeln.

2) Lägg ett lager med vaniljsås på alla. Lägg några skivade bananslantar uppepå vanilsåsen.

3) Vispa grädden och lägg ett litet lager med vispgrädde på varje.

4) Lägg på lite smul och ringla lite saltad kola över.

5) Lägg ytterligare ett lager med vaniljsås. Lägg några bananskivor på.

6) Spritsa grädden fint uppepå och avsluta med att toppa med smul och saltad kola. Dekorera med bananskivor.

41
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mona
Mona
3 years ago

Hur långt innan man ska servera kan man göra den?? 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Mona
3 years ago

Några timmar skulle jag säga.

Nästa inlägg

Det kallas visst stress

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x