Dags för ytterligare en 3 rätters meny! Tips såhär års kan man väl inte få för många av tänker jag.
FÖRRÄTT
STEKT SPARRIS MED LIME & PARMESAN (4 pers)
20 st färska sparrisar
1 lime
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
Grovmalen svartpeppar
Parmesanost
Flingsalt
Gör såhär:
1) Stek sparrisarna i rikligt med smör, salta lätt.
2) Blanda saften av 1 lime, pressade vitlöksklyftor och olivolja. Lägg upp de stekta sparrisarna på tallrikar, häll över oljeblandningen över sparrisarna och avsluta med att mala peppar över, strö över lite flingsalt och riv parmesan.
VARMRÄTT
KYCKLING I KRÄMIG PARMESANSÅS
4 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
2 msk kalvfond
2 tsk soya
1 msk balsamvinäger
2 dl riven parmesan
salt (var lite försiktig d både parmesan, soya och fond innehåller salt.)
peppar
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra dom lite. Skjuts in i ugnen i ca 25 min.
2) Blanda samman creme fraiche, grädde, fond, soya, balsamvinäger och parmesan.
3) Ta ut kycklingen ur ugnen efter 25 min, häll på parmesansåsen över kycklingen. Skjuts in i ugnen i ytterligare 20 min. Ta ut och servera med någon härlig potatisrätt och en röra på fetaost och mynta.
EFTERRÄTT
TIRAMISU
3 ägg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g mascarpone (en form av färskost, finns på ICA)
3 dl starkt kaffe
3 msk likör (typ kahlua eller amaretto)
200 g savoiardikex (finns på ICA)
Kakao för pudring
Gör såhär:
1) Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med florsocker till du har en krämig och nästintill vit smet. Vi pratar om att vispa drygt 10 min.
2) Tillsätt mascarpone och vaniljsocker. Rör runt till allt är blandat. Ställ åt sidan eller häll i annan bunke om du t ex vispar i din köksassistent.
3) Vispa äggvitorna till ett hårt fast skum.
4) Häll i 1/3 av äggulesmeten i äggvitorna och blanda runt. Häll sedan i resten och blanda till en krämig smet. Rör inte för mycket bara.
5) Häll i kaffe och likör i en rektangulär behållare sv något slag, förslagsvis en plastbytta. Doppa sedan savoiardikex i kaffet och lägg sedan kexen så de fyller botten på en form på ca 20×20 cm.
6) Bred ut hälften av krämen på kexen.
7) Doppa resten av kexen och lägg uppepå krämen.
8) Toppa med resten av krämen. Täck över med aluminiumfolie och frys i minst 3 timmar.
9) Några minuter innan servering tar du fram den och pudrar med kakao. Skär upp och servera. Garanterat en hit!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
.