Idag bjuder jag dig på ett recept som min cybervän Annelie gjort. En fantastisk fotograf är hon och väldigt gullig och rar som människa. Vi har setts som hastigast IRL och fått prata lite. Började följa henne efter det och tycker hon har så inspirerande bilder alltså. Man blir liksom glad i hela magen. ❤️
Du kan hitta Annelies Instagram HÄR, och hennes Facebooksida HÄR.
Idag ska jag bjuda dig på hennes recept på glutenfri saffranskladdkaka med mandelsmör och utan raffinerat socker. Detta recept i sin helhet hittar du inne hos Annelie här.
Saffranskladdkaka med mandelsmör
vatten
0,5 g (1 påse) saffran
90 g (2,5 dl) mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
1 nypa salt
130 g (drygt 1 dl) osötat äppelmos
70 g (1 dl) mandelsmör
65 g (0,5 dl) honung
2 små ägg
120 g (drygt 1 dl) iMat Fraiche
Gör såhär:
1) Värm ugnen till 175 grader. Koka upp vatten och häll en tesked över saffranet i en liten skål och låt svalna.
2) Smörj en form med kokosolja, jag använde en form som är 24 cm i diameter.
3) Blanda nu mandelmjöl med bakpulver, bikarbonat och salt i en liten bunke.
4) Lägg äppelmos och mandelsmör i en matberedare och kör tills det blir krämigt (3-4 minuter).
5) Tillsätt honung och kör i en halv minut. Tillsätt nu äggen, ett i taget och mixa snabbt.
6) Till sist låter du matberedaren gå på lågt varv, och tillsätter mjölblandning och iMat Fraiche om vartannnat.
7) Häll i saffran och mixa tills det blandats ihop.
8) Häll nu smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är färdig, jag lät min kaka stå inne den längre tiden.