JULMUSTFRALLOR

Hörni, vad sägs om mustiga härliga julmustfrallor. Kaffestugangästerna var lyriska över brödet. Hemligheten är ingredienserna i den. Att julmust kan göra ett bröd så mustigt och mumsigt alltså? Det som är fiffigt är att det funkar minst lika bra med vanlig Coca Cola eller Pepsi också, har testat att baka det med sockerfri läsk också. Funkar fint! 

102 BRÖDRECEPT – (<klicka för recept) 

Jag har bakat ut dem på olika sätt. Här i form av runda frallor. Jag har också bakat ut dem som avlånga tekakor. Mest för att kunna äta dem som julskinkesmörgåsar. Gör man dem så blir de inte så höga och man får in hela smörgåsen i munnen tänker jag. 🙂 Det är alltså valfritt hur man väljer att baka ut dem.

JULMUST/COCA COLAFRALLOR ca 16 st

Missa inte mitt recept på gudomligt goda tekakor(<klicka) och blixt-tekakor (<klicka).

50 g jäst
5 dl julmust (coca cola/pepsi)
50 g smält smör
1 dl ljus sirap
ca 17 dl rågsikt
1 tsk salt
1/2 påse vörtmix (gillar du inte smaken av vört hoppar över kryddan bara)

Pensling:

Kokt kaffe

Gör såhär:

1) Smula ner jästen i degbunken.

2) Värm julmusten till 37 grader, jag använder alltid termometer. Får den absolut bästa jäsningen när man håller gradera.

3) Häll i julmusten över jästen och rör om tills allt löst sig. Häll sedan i sirap, salt, smält smör, salt och sist har du rågsikten. Lite i taget så degen får jobba upp sig med härliga glutentrådar. När degen släpper från bunkens väggar är den klar.

4) Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

5) Baka ut till bollar eller avlånga tekakor. Mina är 100 g styck. Ja, jag väger dem en och en så det blir perfekta. Haha… 😉

6) Jäs i ytterligare 30-45 minuter. Skjutsa in lite längre ned i ugnen i ca 15 minuter.

7) När du tar ut dom penslar du dem med kokt kaffe.

Alltså dessa är magiskt goda. Passar sååå bra till julskinkan alltså! Du måste helt enkelt testa!

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Fler goda brödrecept: 


• Godaste & enklaste frukostbrödet 

• Galet härliga saffransscones 

• Gáhkku Samiskt tunnbröd 

• Mormor Britas tekakor 

Följ mig här:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Mer recept:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor 


Kram Nina

1236
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
6 years ago

Det här ska jag absolut prova, redan imorgon tror jag. Och jag ÄLSKAR att du skrivit hur stora bitar du gör, då slipper man stå och gissa vad som blir lagom
Dessutom är det väl så man gör när man bakar? Mina drömmar väger 20 gram…
God jul!

Helena
Helena
6 years ago

De här ska jag absolut prova, redan imorgon kanske. ÄLSKAR att du skriver hur stora bitar du gör, så slipper man gissa vad som blir lagom! Fö är det väl så man gör när man bakar? Mina drömmar väger 20 gram…
God jul!

anne
anne
6 years ago

Kan man ta glutenfritt grovt mjöl istället för rågsikt?
Blir det andra mått på dom andra ingredienserna då?

niinis
niinis
Reply to  anne
6 years ago

Kör på samma mått, lägg till 1 msk fiberhusk också.

Amanda
Amanda
6 years ago

Ser helt fantastiskt gott ut! Dessa ska bakas på lördag och njutas av till uppesittarkvällen, med köttbullar på 🙂
En lite dum fråga kanske, men finns det endast en storlek på Vörtmix-påsarna? Jag köpte den enda jag hittade idag från Santa Maria och det står att den innehåller 75 g. Vet du om det var samma som du använde? Eftersom att du har skrivit en halv påse i receptet så vill jag bara vara säker på att det blir rätt mängd 🙂

niinis
niinis
Reply to  Amanda
6 years ago

Jag tror att de är ungefär lika stora.

Maarit Pirttimäki
Maarit Pirttimäki
4 years ago

Skulle man kunna skippa sirapen utan att förstöra något?

niinis
niinis
Reply to  Maarit Pirttimäki
4 years ago

Byt ut mot socker!

Margaretha
Margaretha
4 years ago

Underbart goda julmustsfrallor super måste göra en omg. till innan jul

niinis
niinis
Reply to  Margaretha
4 years ago

Så härligt att höra! ❤️❤️❤️

Maggan
Maggan
4 years ago

Gjort en sats till denna gång minskade jag ner vikten lite o fick 24 st supergoda. Kan man lägga i russin om man vill?

niinis
niinis
Reply to  Maggan
4 years ago

Ja det kan du absolut göra.

Carina
Carina
3 years ago

Kan man byta ut julmust till coca cola o utan vörtkryddan? Vill baka detta till helgen

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
3 years ago

Absolut! 🥰

Ewa
Ewa
3 years ago

Är dessa goda efter de varit frysta?

niiinis
niiinis
Reply to  Ewa
3 years ago

Ja, ett tips är att frysa dem fort efter gräddning. Då håller de sig fluffiga och supergoda när du tinar dem. 🤤🤤👌🏻

Cicci
Cicci
3 years ago

Kan man använda sockerfri julmust?

niiinis
niiinis
Reply to  Cicci
3 years ago

Absolut! 🙏🏻👌🏻🥰

Sanna
Sanna
3 years ago

Om man skulle göra de i formar som limpor. Hur många limpor tror du man skulle gör då på ett ungefär? 2-3?

niiinis
niiinis
Reply to  Sanna
3 years ago

Oj, vet inte. Men gissar på två.

Anna
Anna
3 years ago

Nu är det juldagen och frallorna tog slut igår som jag bakade i söndags, såå goda 😋 Nu har jag precis bakat en ny sats! Blir såå jämna och fina när man väger dom, tack för tipset 🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Härligt! 🥰

Bibbi lundin
Bibbi lundin
1 year ago

Måste prova till julegröten

Mariana Hammare
Mariana Hammare
1 year ago

Hej Nina. Bakat i kväll och de är så goda. Länkade till dig 😊

Nästa inlägg

Tacka fan för att han föll!

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x