Veckomatsedel

Veckomatsedel

Dags för veckomatsedel hörni! Det är en ny vecka och dags att se vad den har att erbjuda i matväg. Här kommer mitt förslag på veckomatsedel för hela veckan.

MÅNDAG

Skinkpasta med krämig ajvarsås

TISDAG

Chili & limelax

ONSDAG

Kycklinggryta a la Niiinis

4 kycklingfileer

1 purjolök

1 pkt fetaost

1 dl river parmesan

2 dl creme fraiche

2 dl grädde

2 msk kycklingfond

2 tsk soya

Gör såhär:

1) Skär kycklingfileerna i 4 bitar. Tänk dig att du skär ett snitt längs kycklingfilens mitt, sedan skär du även ett snitt på de bitarna du har kvar. Det ska bli 4 långa bitar. Stek dessa bitar i lite smör, de får gärna bli genomstekta, dock så blir det klara ordentligt i ugnen om du inte skulle göra det.

2) Hacka purjolöken och fetaosten. Blanda samman creme fraiche, grädde, fond, soya, purjolöken, fetaosten och den rivna parmesanen.

3) Lägg kycklingfileerna i en ugnsfast form och häll sedan röran uppepå. Spar gärna lite parmesan till att toppa allt med.

4) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Serveras med ris och en grönsallad.

TORSDAG

Fisksoppa med pepparrot

FREDAG

Helstekt ört & balsamicokyckling

HELGENS GOTTA

Saffranskladdkaka med mandelmassa

Kommentarer

  1. niinis
   niinis

   Som jag svarat dig tidigare. Vi gillar inte den sortens mat i vår familj. Tycker man om det tycker jag absolut att man ska inkludera det i sin veckomatsedel, men om inte så kan man fylla den med det man tycker om.

   Mina veckomatsedlar är endast som inspiration. Inget som man MÅSTE laga. Jag tycker du ska inkludera det i dina veckomatsedlar om sån mat faller dig i smaken.

   Allt gott! 🌹

 1. Lina

  Ämen asså denna kycklingryta!! Har sparat receptet sen innan men inte gjort den. I fredags var det dags och fem av sex slukade allt på tallriken! Sexan åt ris och sås och var supernöjd med det! Denna ska jag göra fler gånger 🙂 Tack för receptet och ha en fin dag 🌸

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers