Glutenfria vaniljscones i långpanna

I morse var jag en god mor och fru och brassade scones åt oss till frukost. Ämen så sjuuuuukt gott! Söta, goda, lite knapriga och så jättesaftiga. Dessa måste du verkligen prova! Med alla frön till blir det så himla himla gott. IMG_8424-2 IMG_8426-2

Recept ca 8 scones:

0,25 dl chiafrön
2,25 dl vaniljyoghurt
1 dl havregryn
3 dl glutenfri mjölmix
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
75 g smör

Gör såhär:

1) Låt chiafrön och fiberhusk svälla tillsammans med vaniljyoghurten.

2) Blanda mjöl, havregryn, mjölmix, salt och bakpulver. Häll i detta i yoghurten. Blanda ordenligt.

3) Smält smöret lite, får gärna vara kvar lite fasta bitar. Blanda i det tills du har en gladdig smet.

4) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Fördela ut smeten och skär gärna igenom till du har 8 bitar och nagga dem lite lätt. Toppa med lite solrosfrön.

5) Grädda på 250 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kika gärna in dessa recept också:

citronscones 2

Underbara citronscones.

kardemummafrallor

Härliga glutenfria/LCHF-vänliga snabbfrallor med kardemumma.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kompishäng

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x