Dessa har jag sån total craving på numera. De är sååå goda och jag älskar varje frukost när jag ska få mumsa på dessa bröd. De är superenkla att svänga ihop dessutom. Det är bara att blanda, forma bullar och grädda. Sen är det klart! Det är faktiskt inte svårare än så. 🙂
RECEPT ca 9 st:
7 dl havregryn (glutenfria om du vill ha rent glutenfritt)
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
1/2 msk fiberhusk
2,5 dl vaniljyoghurt, du kan också använda naturell yoghurt
Gör såhär:
1) Börja med att köra havregrynen i blendern för att göra det till mjöl.
2) Häll allt i en bunke. Blanda resten av de torra ingredienserna och häll i det i mjölet. Rör om.
3) Knäck i äggen och blanda runt ordentligt, avslutningsvis häller du i yoghurten. Låt sedan stå och svälla i ca 10 minuter. Tänk på att degen kommer vara riktigt kladdig.
4) Blöt händerna och forma 9 bullar av smeten. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
5) Grädda på 250 grader i ca 10 min till de fått lite färg.
Följ gärna min Instagram och min Facebooksida för massa mer recept, inspo och tips.
Kika gärna in dessa recept på frallor:
Härliga >>snabbfrallor<<.
Jättegoda >>LCHF-frallor<<
Fantastiskt goda >>LCHF kardemummafrallor<<
Är dom lika goda att frysa ner och tina upp?
Älskar att baka men just bröd tycker jag är såå tråkigt, haha, men det här låter ju superenkelt!
Jag har inte testat, men av erfarenhet tänker jag att det ska gå alldeles utmärkt.
Tack! Ska testa dom nu till frukost
Hej! Jag testade just detta recept. Körde på vanliga havregryn så skippade fiberhusken (var det dumt?) och jag fick inte dem att svälla. Är det något jag borde tänka på? Tack för bra recept annars 🙂
Tusen tack för receptet! Enkelt, lite nyttigare och gott!
Kan man göra receptet utan fiberhusk? Har helt vanliga havregryn, antar att det är med gluten då.
Ja men fiberhusken är det som håller ihop allt så därför behövs dem.
Min ugn går tyvärr inte upp till 250, bara 225 så jag körde dem i 15 min ist för 10. De blev rätt kompakta men väldigt goda!