Godmorgon Måndag!
Åh jag ska hasta iväg här och tänkte höra av mig lite senare. Men så länge kan ni väl kanske få lite inspiration ifrån veckans matsedel!
Den här kryddiga korvstroganoffen är en höjdare i husmanskostväg. Smakerna gör att den smakar lite ”flashigare” än vad det är med korvstroganoff som enligt mig är en riktig vardagsrätt. Till den här rätten använde jag ”Lithells Barnens grillkorv”. Den är fri från gluten, laktos, ägg-, ärt-, soja- och mjölkprotein. Den ser ut såhär:
RECEPT KRYDDIG KORVSTROGANOFF 4 pers:
400 gr korv
1 burk krosssade tomater
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk spiskummin
½ tsk paprikakrydda
1 tsk soya
1 tsk osötad senap (dijon)
2 tsk färsk persilja (jag använde fryst)
salt
peppar
1 dl creme fraiche
0.75 dl grädde
Gör såhär:
Strimla korven. Stek i smör och lite olivolja. Häll på krossade tomater och lite vatten. Jag brukar fylla krossade tomater konserven till hälften med vatten och hälla i. Ha i alla kryddor, soya och senap. Låt stå och puttra i 10 minuter på medelvärme. Här vill man få ut så mycket smak ur kryddorna som möjligt. Ha sedan i creme fraiche och grädde. Fortsätt puttra på svag värme i ca 10 minuter till. Koka ris. Servera sedan korvstroganoff med ris och någon färsk krydda uppepå. MUMS!
TISDAG
Pepparrotstorsk med fetaosttäcke
ONSDAG
TORSDAG
FREDAG