Dessa härliga glutenfria kladdkakemuffins kan man verkligen inte få nog av. När man adderar lite mörk choklad i själva muffinsen innan gräddning så blir det så vansinnigt smaskigt. Serverar du dessa godingar med vispgrädde och lite jordgubbar är det fasicken bland det godaste man kan äta alltså!
Glutenfria kladdkakemuffins
175 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjölmix
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/4 tsk salt
1 mörk chokladkaka
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175º.
2) Blanda samman ägg och socker, inte vispa utan bara blanda samman. Det ska inte i luft i något som ska bli kladdigt.
3) Blanda de torra ingredienserna och häll i det i äggsmeten. Blanda till en jämn tjock smet. Häll sedan i smöret.
4) Blanda till en jämn smet och fördela i stadiga muffinsformar. Jag gör alltid mina i en muffinsplåt. Lägg i ett par rutor mörk choklad i varje form.
5) Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter – de ska vara kladdiga inuti.
6) Låt chokladmuffinsen svalna och dekorera de med florsocker. Servera som sagt gärna med vispgrädde och jordgubbar
du la upp för ett tag sen om ett recept på en omelett med tomat,fetaost och rödlök.
Måst säga att det var det bästa jag har ätit på länge. har typ snart ätit den varje dag i 2 veckors tid 😀
Haha! Åh vad glad jag blir när ni berättar sånt här för mig. Vad kul, hoppas du inte ledsnar på den bara.