Sorgsen men lĂ€ttad….

Men heeeej min vÀn!

FörlÄt för min frÄnvaro, hann du kanske börja undra var jag tog vÀgen? Idag har det berott pÄ att vÄr sajt strulat, vi bloggare har inte kunnat skriva inlÀgg pÄ hela dagen. Har försökt sen i morse faktiskt.

Dessutom sÄ var det vÄr sista dag ute i Kaffestugan igÄr. Jag kÀnde redan pÄ morgonen att jag var hyperkÀnslig och pms:ig. GrÄten ville liksom sippra fram hela tiden.

Det kÀndes sÄ himla himla mÀrkligt att det var dags för den sista helgen. 20 helger i Kaffestugan denna sommar var plötsligt över. Jag har ju bakat allt pÄ rutin nu de senaste mÄnaderna. Gjort allt i sin lilla ordning liksom. Hittat sÀtt som gÄr snabbare och ocksÄ fÄtt ett lugn i min bakning som jag inte tidigare kÀnt. SÄ igÄr morse sÄ blev jag sorgsen, sÄdÀr mÀrkligt pÄverkad av att det inte lÀngre skulle vara nÄgon bakning dessa tidiga morgnar. De senaste veckorna har det varit svart som natten nÀr jag klivit upp och dÄ har det sÄklart kÀnts lite tungt, sjÀlvklart har jag sett fram emot helgmorgnarna dÄ jag inte lÀngre ska behöva stÀlla klockan.

No more 03.30 on the weekends. Tack sĂ„ mycket. Det Ă€r nĂ„got som kĂ€nns riktigt skönt faktiskt. Att inte behöva gĂ„ upp okristligt tidigt pĂ„ vĂ„ra helger. Vi sa igĂ„r att pĂ„ lördag. Ja dĂ„ ska vi ligga i sĂ€ngen överdrivet lĂ€nge, göra frukost och Ă€ta vid TV:n tills vi inte orkar mer. Sen ska vi klĂ€ pĂ„ oss och gĂ„ och fika. Haha… 🙂

Det var en kĂ€nslosam dag igĂ„r pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt. Margaretha och Karl-Åke kom med en jĂ€ttefin höstblomma i kruka till oss. Ska ta bild pĂ„ den sen. Den kommer bli sĂ„ fin pĂ„ vĂ„r trapp. Vi hann inte prata sĂ„ mycket igĂ„r. Efter att vi stĂ€ngt sĂ„ kĂ€nde jag mig mest förvirrad och vĂ€ldigt trött. Visste inte var jag skulle börja med allt? Vi bestĂ€mde att vi ses i veckan och pratar igenom allt istĂ€llet. Vi har lite planer för julen t ex.

Jag vill passa pĂ„ att tacka alla som kommit och fikat hos oss denna sommaren. Utan er hade det ju inte blivit en succĂ©. Vi Ă€r sĂ„ glada och tacksamma för allt. Allt beröm, alla fina ord, alla snĂ€lla mĂ€nniskor som kommit in med stora leenden och allt runt omkring. Vilken fantastisk upplevelse min dröm om att driva ett cafe blev. AlltsĂ„ verkligen! Jag Ă€r tacksam och  mycket rörd. ♄

img_7778.jpg

Jag sitter hĂ€r och jobbar för fullt nu. Har en hel del att ta igen och hinna med. Men, jag ska försöka vara lite snĂ€ll mot mig sjĂ€lv faktiskt. Vila om jag kĂ€nner för det och inte stĂ€lla sĂ„ höga krav pĂ„ mig sjĂ€lv pĂ„ ett tag. KĂ€nns som jag behöver lĂ€ka. Jag har haft en förkylning i kroppen i snart 4 veckor. Det Ă€r tack och lov (peppar peppar) pĂ„ vĂ€g att bli bĂ€ttre men vĂ„gar fasen inte ropa hej Ă€nnu med tanke pĂ„ hur segt det varit alltsĂ„. Kanske tackar min kropp mig nu nĂ€r allt lugnar sig lite…. jag hoppas det i alla fall.

Jag Ă€r sĂ„ glad att Tony och jag roddade ihop alla Kaffestugan helger som varit, att vi verkligen klarade det. Med de högt uppstĂ€llda kraven pĂ„ oss sjĂ€lva dessutom. Fasen, vi fixade det! Tony ska ha en enorm eloge ocksĂ„. Utan honom hade det faktiskt aldrig gĂ„tt. Han har varit min stöttepelare, min trygga borg i allt detta. Han har gnetat pĂ„ tillsammans med mig. Ok, han har fĂ„tt sova ut pĂ„ helgmorgnarna och inte behövt bakat, men annars sĂ„ har han verkligen gjort allt det jag gjort. Utan ett ord. Bara kört pĂ„…. Vilken man jag har?! ♄♄♄ Han Ă€r nĂ„got av det bĂ€sta som hĂ€nt mig. Helt klart…. Att han sĂ„ helhjĂ€rtat stöttat mig sĂ„hĂ€r för att jag skulle fĂ„ genomleva en dröm, det Ă€r fasen helt otroligt. DĂ€r har han stĂ„tt bakom disken eller bakom skynket och trallat pĂ„. Snickesnackat och glatt vĂ„ra gĂ€ster. Det Ă€r fĂ„ som har trĂ„kigt i hans sĂ€llskap, det kan jag sĂ€ga pĂ„ rak arm. Han har brett smörgĂ„sar, kokat kaffe, tĂ€nt ljus och plockat. Han Ă€r helt fantastisk och jag Ă€r skyldig honom nĂ„got fantastiskt nu. NÀÀ…inte föda en till unge eller nĂ„t sĂ„nt galet, haha! Men han ska fĂ„ ett tack, det kan jag lova. ♄♄

stina
Nu nĂ€r jag Ă€ndĂ„ snackar tack sĂ„ mĂ„ste jag rikta ett extra stort tack till min svĂ€rmor ”Stina” (hon heter Kristina men Ă€r Stina för mig) som stĂ„tt och diskat alla de timmar hon gjort. Åh herre som hon kĂ€mpat alltsĂ„…. Till saken hör att Stina Ă€lskar att diska sĂ„ vi hade verkligen tur att hon fanns in vĂ„ra liv nĂ€r vi skulle genomföra Kaffestugan.  SvĂ€rfar Janne som sprungit ut med smörgĂ„sar sĂ„ svetten lackat. Min mamma som ocksĂ„ diskat, sprungit med smörgĂ„sar, bakat och bara kvittrat bland vĂ„ra gĂ€ster och varit ett stort psykiskt stöd för mig. ♄ Elliot för att du hjĂ€lpte oss en del i början, du var viktig dĂ€r i kassan! SĂ„ duktig med gĂ€sterna frĂ„n dag 1. Karl-Åke och Margaretha för att vi fick den hĂ€r möjligheten och för att ni trott pĂ„ oss hela tiden. Per för att du Ă€r du. All den hjĂ€lp vi fĂ„tt har varit sĂ„ vĂ€rdefull. Usch…hoppas jag inte glömmer nĂ„gon nu.

kaffestugan pappa

Min pappa har Àlskat att sitta i Kaffestugan och fika.

SÄ idag Àr jag lite tom, jag Àr trött, jag Àr lÀttad och lite sorgsen pÄ samma gÄng. Det Àr lite dubbelt att ha avklarat allt nu. Men nu ser vi framÄt och gÄr vidare. Nu ska jag först och frÀmst se fram emot en hÀrlig utlandsresa. Jag ska ta tag i nya projekt under hösten och sÄ ska jag blogga som tusan.

Vi hörs sen igen! Har ytterligare ett inredningsprojekt att presentera.

Kram Nina ♄

0
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
6 years ago

Grattis till er bĂ„da! Fantastiskt bra jobbat 😀 Det Ă€r inte alla som vĂ„gar ta steget och satsa pĂ„ sina drömmar, men du gjorde det och det blev ju verkligen succĂ©! Det har varit jĂ€ttekul att fĂ„ följa med pĂ„ er resa via blogg och instagram, tack!
Jo förresten.. jag vet en du glömde tacka… DIG SJÄLV! <3

Josefine
Josefine
6 years ago

Grymt kÀmpat! Hoppas du kan njuta av lugna lediga helg morgnar med tÀnda ljus nu framöver.
Jag lĂ€ste och bakade ett recept i din blogg för ett tag sen. Det var snabba glutenfria fiberex scones eller platta bröd. Supergoda och perfekt för mig att variera med som bakar allt mitt bröd sjĂ€lv dĂ„ jag inte Ă€ter gluten. Men nu hittar jag inte receptet och oturligt nog har jag inte noterat det heller. Du fĂ„r jĂ€ttegĂ€rna dela med dig av det igen 🙂
Tack för en inspirerande och hÀrlig blogg.

Lotta
Lotta
6 years ago

Att förverkliga en dröm…Att inte behöva fundera pĂ„ hur det skulle ha varit. Att ha vĂ„gat!! Du (ni) Ă€r ju fantastisk(a)!!! Och sĂ„n stöttning du har. Kan inte finnas nĂ„got bĂ€ttre Det har varit sĂ„ hĂ€rligt att följa er denna sommar. Stort grattis till ett underbart jobb!

Carro
Carro
6 years ago

Vad hÀftigt ÀndÄ! Minns hur du tvekade i vÄras. Men hoppas du tycker det var vört det. Det har verkat bÄde slitigt och underbart samtidigt. Bra kÀmpat allihop! Kram

Kinna
Kinna
6 years ago

Vad gör ni med all inredning o annat nu ?

NÀsta inlÀgg

Invigning

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x