Verkligheten

Mammaångest

Men hej fina ni!

Ligger på soffan, typ däckad…. Det har varit lite dåligt med sömn i veckan. Dessutom, så igår när vi åkte hem sent från Öland och landade på uppfarten vid 23.30 inatt och jag skulle upp och baka i morse, ja då blev det lite mastigt för tant. Fifan så trött jag är alltså. Somnade i bilen på vägen hem från Kaffestugan, det är en resa på 15 min.


Tog den här bilden i bilen och somnade 2 minuter senare….

Idag fick vi pussla ihop livet som man brukar säga. Vi fick ta hjälp av Milos kompis föräldrar (kompisen spelar i Milos lag) för att få ihop dagen. Milo hade fotbollscup, och vi inte en chans i världen att åka med honom. Vi jobbar ju hela helgerna med Kaffestugan. Så tacksam att de är så hjälpsamma som de är, det underlättar så sjukt mycket. Tack Jossan om du läser här, ni är guld värda. ❤️

Drabbades av sämsta samvetet i världshistorien idag. Milo lyckades göra inte mindre än 2 mål och de vann dessutom hela patrasket, hela cupen…. å vi var inte dääääääär…..buhuuuu!

Nämen fan alltså. 😓 Fick tårar i ögonen när jag läste messet från jossan om målen och att de hade varit så duktiga. Jag kan se hur han hade sökt våra blickar efter han gjorde målen, men så var vi inte där och mötte dem. Jossan sa att de hade hejat och tjoat som tusan när han gjorde målen – då blev jag glad och lite mer lättad, tack för det också. Tack för att ni var hans blickfång idag.

Förlåt för deppet…men idag drabbades jag av riktig mammaångest. För att vi jobbat varje helg sen i slutet av april. För att vi missat så många matcher. För att han fått tillbringa så mycket tid i Kaffestugan. För att vi valsat runt och försökt lösa kalas, matcher och hela skiten hela sommaren, i alla fall alla helger. För att vi fått avbryta semestrar för att åka hem över helgen. Mår skit för det idag. Sommaren som ska vara mys och pys på helgerna. Åka på utflykter. Gå och fika. Ligga i nån park på en filt och käka picknick. Sova länge. Semestra länge. Käka frukost i uterummet. Hälsa på kompisar. Cykla till stranden. Vara vaken till sent på natten när det ändå är ljust.

Känner mig bara kass idag. Som att jag egoistiskt bara tänkt på mig själv för att få leva ut en dröm. Hela sommaren gick. Sommarlovet slut om en vecka. Sen kör hösten och skolorna igång igen. Han som vill hitta på saker, åka på äventyr och göra mys. Om en kvart är han vuxen och kommer inte vilja göra ett skit med mig mer…..

Nu gnäller jag kanske. Kaffestugan har varit skitkul och en stor erfarenhet för mig. Snacka om att jag inte visste ett skit innan detta alltså. Har sån enorm respekt för folk i den här branschen, för det är tuuuuuufft. Jag är glad för erfarenheten, verkligen.

Men livet pågår ju hela tiden, även på helgerna. Dessutom hade vi inte en aning när vi startade. Trodde jag skulle lulla runt som en liten hemmatant med huckle och förkläde och kränga lite fika medan Tony hade mys med Milo på helgerna. Elliot skulle hjälpa till så mycket han kunde…men så blev allt såååå mycket större och mäktigare än vi ens kunnat ana. Som en liten chock där i början. Vi var ju helt överkörda. Slet som djur både jag, Tony, Elliot och våra föräldrar. Ändå hann vi inte med. Tanten med hucklet blev stum och grät på vägen hem första dagen.

”Vafaaaaaan har vi gjort?” snyftade jag i bilen till Tony. ”Vi kommer aldrig klara det här!!!” Jag var helt chockad av trycket som blev. Totalt överkörd. Sen hade jag sjujäkla höga krav på mig själv. Förväntade mig underverk och perfektion från mig själv. Perfektionist som jag är….
Dock så blev det bättre när jag bara taggade ner lite. Herre, man kan ju inte kunna allt i livet liksom.

Äsch, nu ska jag sluta gnälla. Imorgon ska jag visa de sista bilderna från Öland. Tänkte faktiskt ge mig på en recension av campingarna vi bott på denna sommar. Kanske något att lägga på minnet inför nästa sommar.

Ha en fin kväll nu godingar! ❤️

Kram Nina

Kommentarer

 1. Lisa

  Hörru Nina, nu tar du o borstar bort det där dåliga samvetet. Du har INTE gjort dig förtjänt av det!! Jag är helt bombsäker på att du är den bästa mamman Milo någonsin kunde önska sig!

  Mammor o pappor måste ju tyvärr jobba för att livet ska fungera, det tror jag faktiskt ungarna förstår. Själv jobbar jag skift o gubben likaså, våra arbetstider är allt annat än regelbundna o våra ungar funderar nog vad vi pysslar med egentligen. Men de köper det! Du vet barn, dom grubblar ju inte så där vansinnigt mycket som vi vuxna..

  Nä nu tycker jag att du ruskar av dig den där dåliga känslan, du vet som en blöt hund gör när den kommer upp från badet!? Du är Milos bästa mamma!!!
  Kram på’re!

 2. Anna

  Men ni har ju gjort massa saker i veckorna, det spelar väl ingen roll vilken dag det är? Tror faktiskt inte att Milo bryr sig ett dugg om det är lördag eller onsdag.

  För lite perspektiv kan jag berätta hur jag har det. Är ensamstående sedan fem år och har tre barn, yngsta är 9. Denna sommaren har jag varit sjukskriven. Så ovanpå en även i vanliga fall ganska snål senesterbudget har jag bara inte kunnat/orkat i år. Vi har b a r a varit hemma. Även de veckor som de var hos sin pappa. Och vi har inga vänner att umgås med (jo barnen har tack och lov) så det har liksom bara varit vi. Inga grillpartyn eller kräftskivor.

  Dåligt samvete har vi nog lite till mans och kvinns. Mest kvinns, gissar jag. Men tänk på alla som måste jobba hela sommaren? Som tar extrapass, jobbar på timmar? Som t o m måste ha sina små på dagis och fritids?

  Jag har aldrig kunnat erbjuda mina barn en resa utomlands eller en vecka vid havet. Har inte råd. Men jag kan ge dem sköna sovmorgnar, goda frukostar, kramar och gos i obegränsad mängd, åka och bada, grilla, spela kort och sitta uppe sent i uterummet med tända ljus. Jag säger åt mitt dåliga samvete att hålla käft. Jag gör så gott jag kan!

 3. Ulli

  Jag tycker du/ni är grymma men förstår din mamma ångest-känsla. Jag tycker ni hittat på massor men såklart har ju kaffestugan fått styra erat upplägg. Nu har du fått pröva och göra det du älskar, var det värt det? Det är frågan? Inte många som kan låta sitt barn vara ledig hela sommaren och ofta ta dagen som den kommer….vänd på det o tänk på allt positivt det lett till, ni är grymma!!

 4. anne

  Dåligt samvete har man som förälder.
  Men man kan inte vara överallt.
  Du .man måste få gnälla. Det hör till livet.
  Jag har varit ensamstående sen yngsta var två år. Nu är hon tjugotvå.
  Vet vad du pratar om. Din son kommer att spela många matcher som du kommer att vara med på.
  Du är bra mamma.
  Du verkar vara mkt närvarande mamma.
  Thjo ho.♥
  Nya tag.
  Kram från en ny följare
  Nya tag

 5. Karin

  Men har han inte varit ledig hela sommaren och du har varit ledig 5 av 7 dagar varje vecka. Det är betydligt mer ledighet än alla vuxna och barn har, De flesta jag känner har barnen på fritids delar av sommaren och har själv 4 veckors ledigt. Det kanske känns annorlunda för dig men jag tycker inte du ska ha dåligt samvete.

  1. niinis
   niinis

   Jo, han har varit ledig. Men vi har ju jobbat ändå så att säga. Jag har mixtrat och fixat även i veckorna, men det är egenvalt så han kan vara ledig från både fritids och skola hela sommarlovet.

   Jämförde mig inte med någon annan, bara en känsla jag har i magen just nu. Ett jobbigt dåligt samvete….

   Tack för pepp! 💕

 6. J

  Du är verkligen hård mot dig själv! Du är en fantastisk mamma. Tänk som läsare har jag beundrat er för det härliga sommarlov som ni haft tillsammans. Många barn är inte lediga en dag- är de lediga så kommer de inte hemifrån. Du lyckas både jobba o ha ett härligt lov med din familj, din familj ser så glada o nöjda ut. Jag blir glad när jag ser era hyss! Förstår att du sörjer målen idag men jag är säker på att din gosse kommer göra massor m mål hela hösten.
  Jag förstår alla dina känslor men som sagt jag beundrar dig för din energi trots tröttheten. Njut nu av veckan som kommer, snart är det lov igen! Kram världens bästa Nina. ( menar bara väl med mina tankar)

 7. Helena

  Nää Nina, inte behöver du känna så heller! Ni gör ju så otroligt mycket tillsammans med Milo, han vet ju att ni finns där för honom, även om ni jobbar på helgerna och inte kan följa med på match! Fast jag förstår din mamma-känsla, absolut!
  Du är en underbar mamma! Släng bort ångesten nu! Ni har ju haft det underbart tillsammans på Böda sand precis. Barn är klokare än vi tror. Prata m honom om det får du höra . Skickar en pepp kram!!

 8. C

  Fina du. Ni som har gjort så mycket fint med er lilla kille hela sommaren? Ni som tillsammans har gjort detta projekt och gjort det så bra. Han har fått vara med, hjälpa till, gått in och fikat när han känt för det, spelat fotboll och jag är säker på att han varit stolt över att det är hans familj som drivit Kaffestugan när gästerna köat, Troligtvis är sonens upplevelse av denna sommar lite annorlunda mot din som vuxen. Vi är så snabba med att vara hårda mot oss själva för vi vill så mycket och vi älskar barnen så mycket och vi glömmer att se vad de faktiskt får och vad vi faktiskt ger. För ibland ser vi själva inte det vi faktiskt ger våra barn… Bara det att ni gör så mycket tillsammans, hjälper varandra, stöttar varandra, går ut på morgonen ihop, skrattar ihop och ser till att det finns någon på plats på fotbollen som hejar på den gången ni inte kan vara där. Är nog många barn som skulle drömma om att få ha det så här. ❤️

 9. Eva-Lena

  Inte för att det tröstar kanske men som mjölkbonde blir det inte mycket ledigt på somrarna heller. Förstår exakt din ångest! Alla dessa 13 somrar med max 4-5 dagar ledigt +enstaka utflykter. Nu är våra grabbar 18 o 15.. jag trivs med mitt jobb men inte med att jobba 7 dagar i veckan… döless på det. Att vara egenföretagare är allt annat än lätt. Det är ok att gnälla. Du gör så gott du kan, o faktiskt är det Good enough. Kram

  1. niinis
   niinis

   Det låter väldigt kämpigt! Förstår att det måste ha varit svinjobbigt på alla sätt…. Gnäll på du också! Kanske lättar det hjärtat en aning. Kram till dig! ❤️

 10. Chatarina

  Men goa härliga Nina, ni är världens bästa föräldrar åt Milo,han har säkert haft jätteroligt när ni har varit ute och campat i veckorna. Men vi mammor har ju alltid dåligt samvete hur vi än gör. Massor av Styrkekramar från en småländska🤗

 11. Susanne

  Stor Kram till dig Nina!
  Det ständigt dåliga samvetet som mamma som typ vi alla mammor lider av…
  Jag tror absolut inte att detta har förstört något för Milo. Tänk dig Nina om du inte hade tagit denna chans med Kaffestugan då hade du bara gått och undrat hur det skulle ha varit… tycker ni har varit grymma som har fått allt att gå ihop!!!!! Det blir ju aldrig som man har tänkt sig men ni har ju löst det på bästa sätt!
  Kram Susanne

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers