Hallonpaj med brynt smör

Nu måste jag slå ett slag för brynt smör i bakverk. Alltså wow! Har du inte redan testat det så säger jag att du MÅSTE! Det är helt fantastiskt gott….det brynta smöret gör underverk alltså.

Hallonpaj med brynt smör

150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl hallon
1 msk majsstärkelse
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175°C.

2) Pajtoppingen:
Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir
gyllenbrunt, det ska också dofta lite nöt.
Ta av från värmen och låt det stå och
svalna lite.

3) Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl,
sirap, bakpulver, mjölk och salt.
Häll hallonen i en pajform och strö
på majsstärkelse och vaniljsocker uppepå.

4) Klicka sedan över smeten. Grädda i
mitten av ugnen i ca 35-45 minuter. Den
ska få lite färg uppepå.

Servera denna paj med vaniljsås eller med
en klick grädde. Det lovar jag dig blir riktigt
mumsigt!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

349
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
Karin
5 years ago

Den står i ugnen nu och ser riktigt mumsig ut

niinis
niinis
Reply to  Karin
5 years ago

Härligt! Hoppas ni ska gilla!

Sanna E
Sanna E
5 years ago

Det känns som jag har gjort samma recept för något år sedan men då var det ur en buffé tidning. Brynt smör är supergott!

Carin
Carin
Reply to  Sanna E
4 years ago

Du har helt rätt, gjorde en igår med urklippet från Buffé som hjälp 😊

inger Montin
inger Montin
1 year ago

Kan man byta ut hallon mot rabarber?

niiinis
niiinis
Reply to  inger Montin
1 year ago

Går alldeles utmärkt!

Nästa inlägg

Husvagnsrenovering

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x