Dags för en veckomatsedel. Alltid kul att hitta inspiration till veckans matlagning. Jag älskar veckomatsedlar för då kan jag bara ta med den till affären när jag ska handla. Man kommer inte hem och har missat att köpa hälften, sånt gillar jag!
Hoppas du ska gilla!
MÅNDAG
Köttfärslåda med smak av balsamico
TISDAG
ONSDAG
TORSDAG
Minestronesoppa med Bananpannkakor till efterrätt
FREDAG
Utbankad benfri fläskkotlett med potatispuré och rödvinsky.
Recept 4 pers:
600 gr benfri kotlett i bit eller skivor
Potatispuré:
800 g potatis
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1,5 dl crème fraiche
1 msk smör
Salt
Peppar
Rödvinssky:
1 rödlök
1 msk socker
2 1/2 dl rödvin
2 1/2 msk kalvfond
2 dl vatten
4 krm salt
1 1/2 tsk majsstärkelse (maizena)
Såhär bankar du fläskkotletterna:
Skiva fläskkotletterna till centimeter tjocka skivor (om de redan inte är skivade). Lägg på en skärbräda, täck med plastfolie och banka med en kastrull eller köttklubba. Salta och peppra skivorna och stek sedan i rikligt med äkta smör.
Så här gör du potatispuré:
Skala och koka potatisen mjuk tillsammans med vitlöksklyftan. Häll av potatisen och pressa i en potatispress.
Värm mjölken. Blanda potatisen med mjölk, crème fraiche och smör.
Smaka av med salt och peppar.
Såhär gör du rödvinssky:
Skala och skiva rödlöken.
Smält sockret i en kastrull tills det är nötbrunt. Häll försiktigt vinet i det mycket varma sockret. Tillsätt löken och låt koka ihop i 10 minuter.
Häll i fond + vatten och koka ihop. Smaka av med salt. Sila bort löken när smaken är bra.
Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Grönsakerna till kan du smörsteka lite zuccinitärningar och tomat, krydda med vitlök – salt och peppar.
Längtar efter rutiner, ett hem där jag trivs & mår bra.