Kladdkaka

Kladdig vit kladdkaka med hallon

Måste tipsa dig om den kladdigaste och godaste vita kladdkakan! Denna går som smör i Kaffestugan när vi har den i vårt sortiment.


RECEPT 1 kladdkaka:

2 st ägg

2 dl socker

100 g smör

100 g vit choklad

2.5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl hallon

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Rör ihop ägg och socker. Inte vispa, vi vill inte ha in luft i kladdkakan.

3) Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten.

4) Rör i mjöl och vaniljsocker.

5) Häll ner smeten i en springform. Lägg i hallonen. Jag lägger alltid bakplåtspapper i botten istället för att smörja kakformen.

6) Grädda i 15-25 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka, som min ungefär).

7) Pudra florsocker över kakan och låt kladdkakan svalna innan du serverar den med en klick grädde.

Kommentarer

  1. Jörgen

    Fick också en platt kaka, inte alls som på bilden. Skulle jag få som på bilden skulle jag behöva dubbla recept 3-4 gånger

  2. Anne

    Kladdkakan ser gudomlig ut 🤤😋 undrar om man kan göra den glutenfri?. Vilket mjöl ska jag använda i så fall?.

  3. Jenny

    Misslyckades fullkomligt trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Känns som det fattas bakpulver eller något annat. Reste sig inte alls och skinnade sig på ytan precis som det ser ut när man kokat mjölk. Hade den i ugnen i 25 min. Får se hur den smakar imorgon på jobbet.

    1. niinis
      niinis

      Jättekonstigt! Har gjort den säkert 100 ggr och så har det aldrig blivit för mig. Bakpulver har man nästintill aldrig i kladdkakor. Meningen är ju inte att den ska resa sig, den ska vara superkladdig i mitten och rätt platt. En natt i kylen brukar göra susen.

  4. Ia

    Hej,

    Tack för en kul blogg och många bra recept 🙂

    Kakan ser smaskig ut, har du tips på vilket mjöl som passar bäst om man vill göra den glutenfri?

    Ha en fortsatt skön sommar.

    Kram Ia

  5. Ia

    Hej,
    Tack för bra blogg och bra recept!
    En fråga om denna kladdkaka, vilket mjöl byter man bäst till om man vill göra den glutenfri?
    Ha en fortsatt skön sommar!
    Hälsningar
    Ia

Visa alla 13 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers