FamiljGodmorgon

Tips på utflykt  

Godmorgon godmorgon! 

Torsdag redan, var tar tiden vägen undrar man ju? Igår hade vi en fullspäckad dag. Milo vaknade ju upp med halsont och en förkyld näsa så hans fotboll blev inställd.

Googlade på var man kan plocka jordgubbar och hittade ett ställe som heter Morrarö, dock så hade de inte kommit igång med jordgubbsplockeriet ännu då både vår och sommar var lite sen.

Där hittade jag något som heter fotbollsgolf. Ämen hur kul? Visste inte att vi hade nåt sånt så nära oss. Detta är inte heller direkt ansträngande mer än att man promenerar en jäkla massa. Missade ta så mycket bilder då jag mest delade med mig av det på min Instastory.

Efter att jag bjudit mamma på lunch så åkte vi ut till Morrarö, ligger strax utanför Strängnäs, typ drygt 2 mil utanför Enköping.


Man betalar liksom in i ett hål i väggen. Smidigt… Sedan spelade vi 18 hål av denna fotbollsgolf. Så jäkla kul var det också! Haha…. Hade säkert nybörjartur för jag vann. HÄR kan du läsa mer om du vill.


När vi spelat klart så tänkte vi att vi skulle besöka det där Hornudden som vi såg en skylt på längs vägen. Hade aldrig ens hört talas om detta smultronställe tidigare. Wow säger jag bara! Vi blev alla alldeles hänförda av detta übervackra ställe.


Men ser du? Hur vackert? Känns som det ligger mitt ute i ingenstans och så tornar detta fantastiska ställe upp sig där i slutet på den slingriga grusvägen.


Själva caféet var i detta lilla uterum. Mycket häftiga smakkombinationer på bakverken. Bl a basilika i en utav chokladkakorna, det måste man ju prova!

Stället är med i White guide! Bara en sån sak, hur wow är inte det liksom?


Ljuvligt är ordet! Så imponerad av läget och av känslan de lyckats få på stället? Undrar bara över sofforna? Hur gör dem när de regnar? Jag vill också ha en soffa i Kaffestugan, såg så vansinnigt mysigt ut att sitta o den och fika alltså. 🌸🙏🏻


Hur mysigt? Milo åt en marängpaj som jag smakade lite av marängen på….Ämen sååååå god! Mamma tyckte kaffet var fantastiskt gott.


Brevid finns en lekplats. Där kan man köra cyklar och bilar, finns också lite stammar osv att klättra på. Man kan också kika på en kanin.

Finns också en gårdsbutik där du kan handla färska tomater, honung, sylt och andra härligheter. Hit ska vi åka fler ggr! Hornuddens trädgård kan du läsa om här. 

Vilken toppendag vi fick! Så härligt på alla sätt. Kvällen avslutades hemma hos svärisarna. En av oss härinne var på besök därute då Tonys bror Tobias sålde sin bil. Du skulle kommit fram och sagt hej! Hon hälsade nämligen till mig genom Tobias, därför visste jag att det var en av oss härinne. 💕

Nähe, dagens arbete ska betas igenom. Sen får vi hoppas att det skiner upp lite, hade tänkt att tvätta lite och torka ute. Min allergi gillar det inte alls….men det är en av de härligaste tjusningarna med sommaren och det vore väl själva fasen om man inte fick göra det?!

Vi hörs lite senare hörni!

Kram Nina

Kommentarer

  1. Vickis

    Jag kidnappade min man och åkte till er underbara stad idag (eller igår blir det väl, jag jobbar natt så för mig är det fortfarande söndag 😉 ) Vilka underbara parker ni har!!
    Då passerade vi det här fina stället, men hann aldrig in och ta oss en titt. Inte hann vi bort till kaffestugan heller. 🙁

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers