Dags för recept igen! Tänkte bjuda dig på en SJUUUUKT god kaka. Gillar du tosca så kommer denna kaka att ta dig till godsakshimlen.
Ingredienser till en långpannekaka:
8 ägg
8 dl socker
400 gr smält smör
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
8,5 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Jag använde plåten som passar vår ugn, ca: 30×40 cm.
3). Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda försiktigt i de äggsmeten. Häll därefter i smöret.
4) Häll i äggsmeten i långpanna och grädda i ca 20 min. Den ska vara lite kladdig. Under tiden kakan gräddas kan du göra toscan.
Tosca:
8 dl cornflakes
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 gr smör
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt småkoka ihop i ca 15 min. Bred sedan toscan över kakan och in i ugnen igen i ca 5 – 10 minuter.
Tips: Byt ut cornflakes mot kokos, lika smarrigt det också!
Följ gärna min Facebooksida och min Instagram för mer tips, fler recept och inspiration.
Hej Nina. Här i England finns inte vaniljsocker, så försöker hitta bra substitut. Använder du vaniljpulver ibland?
Vaniljpulver funkar ju utmärkt det också!
Kakan ser supersmarrig ut, och jag gillar när det är vanliga, lätta ingredienser. Måste testas!
Hej! Här du testat hur kakan blir när den varit fryst? Tänker hur cornflakesen blir ☺
Jag har inte testat, men har hört av andra som bakat den att det gick bra. Cornflakesen är så inbakade i toscan nämligen.
Har testat nu och det gick över förväntan ☺ hade blåbär i kakan också, smaskens ☺
Tänkte göra den idag, men stämmer mängden socker? 8dl strö till 8dl vete, det verkar så mycket?
Önskar kunna skriva ut recepten