Innan jag skriver och berättar om den lilla smygpremiären igår så tänkte jag bjuda dig på en middagsmeny.
Här har jag förslag på en förrätt, varmrätt och efterrätt.
Morotssoppa (<länk) till förrätt som är sådär vansinnigt god. Det trodde jag inte första gängen jag provade. Detta till mitt lantbröd (<länk) med massa smör och ost på blir en riktig höjdare!
Parmainlindad kycklingfilé i rosmarin & balsamicosås med ört & solrosfröpotatis.
RECEPT:
4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar
1 pkt parmaskinka
1 burk créme fraiche
3 dl grädde
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk balsamico (balsamvinäger)
1 msk kalvfond
1 msk soya
Gör såhär:
Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min. Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ut ordentligt. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20 minuter till så det får puttra in i kycklingen.
Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Rings över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.
Efterrätt blir denna supergoda och saftiga hallonkaka.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Vart kommer parmaskinka in??
Den lindas runt kycklingen, sorry….tryckfelsnisse!
Hej
Håller på i detta nu och förbereder såsen och ska strax linda in kycklingfiléerna. Men fastnade lite vid soyan, vilken ska användas?
Tack för alla bra recept