GodmorgonVerkligheten

HJÄLP MIG!!! 

Godmorgon! ❤️

Någon har gått och blivit könsmogen. 😓 Herre-min-jee…. Det kom som en blixt från klar himmel.

För någon dag sedan så låg hon i mitt knä och sov, ena benet röck lite konstigt. Jag blev lite fundersam och hann t.o.m tänka hemska tankar om att hon kunde ha nåt fel på hjärnan eller någon nervsjukdom  (ja, don’t blame me – hypokondrikerhjärnan när den är som snabbast 😥). Men så igår morse märkte jag att hon var så konstig. Hon hoppade upp i mitt knä, sen kunde hon inte ligga still. Klappade henne men hon åmade sig på ett sätt som jag inte sett tidigare.

Sedan ställde hon sig i den berömda ”honkatt vill ha hankatt” positionen och DÅ slog det mig. OH NOOOOOO! Vet ni vad jag gjorde? Kontaktade veterinären i samma sekund….för jag minns hur det var när vår honkatt vi hade när jag var liten löpte. Veterinären ringde mig och han berättade att hon nu höglöper och då får man inte kastrera utan vi måste vänta så det värsta är över då de är extra blödningsbenägna då. Så i slutet av veckan ska jag ringa honom igen eller så fort hon lugnar sig.

Men på riktigt! Hon står och vrålar nere i trappan nu. Hankatterna springer på gården och jag håller på o smälla av. Samtidigt som jag tycker hon är svinjobbigt så tycker jag så oerhört synd om henne. När hon försöker sova så krampar hela hennes kropp. Hon stryker sig mot möbler och mot oss heeeeeela tiden och låter som om hon pratar. Hon är rastlös, äter inget och står i den här ställningen mest hela tiden. Lite läskigt äckligt samtidigt som jag bara vill hålla om henne och säga att allt snart går över. Hon fattar ju inte vad som pågår liksom mer än att hon skulle kunna tugga sig ut från huset för att få sig ett skjut liksom.

Igår badade jag henne lite i handfatet. Du vet, ”ta en kalldusch” så det värsta går över liksom. Hon satt helt still och verkade t.o.m njuta av det. Jag pratade lugnt med henne och strök vatten på henne och då blundade hon. Lilla hjärtat….

Men hörrni mina fina läsare. Ni som kan något om katter. Vad ska jag göra för att underlätta för henne? KAN jag göra något? Det är såååå synd om henne och hon är såååå jobbig just nu.

Kommentarer

  1. niinis
   niinis

   I knoooooow! Det värsta då är att jag skulle bli Crazy Catlady på riktigt för jag skulle inte kunna avvara en endaste en. 😂❤️

    1. niinis
     niinis

     Du har säkert missat vad jag skrivit, men vi väntar bara på att hennes höglöp ska gå över så vi kan kastrera henne.

 1. Emelie

  Vet inte om min mamma skrev något om mina katter. Dem är 6 månader. En av dem löpte nyss det enda som hjälpte var närhet. Hon var mest lugn uti min pojkvän och där han var där var hon. Men ge henne närhet och kärlek. Hennes systet lekte med leksaker varje kväll vilket gjorde att hon typ kom ut ur löpen en kvart varje kväll så hon kunde sova.

  1. niinis
   niinis

   Hahaha…..orkar inte. Man ska ju ha dom hemma i 12 veckor innan man får ge bort dom. Sen kommer jag väl inte vilja ge bort dom för att man fäst sig vid dem. Snark! 🙂

 2. Daniela - LittleMissWitty

  Det finns tyvärr inte något du kan göra. Förutom att kanske ringa en annan veterinär? Visst, de är mer blodkärl när honkatterna löper men visst kan de operera på dem i alla fall. Det gjorde dem på våran tjej förra veckan medans hon löpte. Vi frågade till och med om det var okej innan att operara på henne och deras svar var: Att de kan ju löpa nonstop näst intill med bara några dagars mellanrum så visst går det att operera, bara att det tar några minuter extra. 🙂 Hoppas att det inte är allt för jobbigt för henne i alla fall och att det snart går över.

  1. niinis
   niinis

   Ok. intressant! Grejen är att hennes kastrering redan är betald hos denna veterinär som dessutom ska vara väldigt bra. Man betalar för det när man köper katten på Hitta Katten. Men kanske att han gör det om hon bara fortsätter?

 3. Helena

  God morron! Oj, redan?! Ja det är inte så mycket att göra mer än att vänta ut henne tills hon lugnar ner sig. Minns att vår honkatt skrek dygnen runt typ i några dagar sen la det sig. Så fort man petade på henne så krumbuktade hon sig så som er gör på bilden. Men kastrera så fort det är över sen. Man blir galen när de skriker HELA tiden 😩😱

Visa alla 14 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers