Mousse

Kinderägg med vit chokladmousse

Ni vet att påsken närmar sig med full fart va? Jag är så dålig på att hinna med att pynta och fixa till påsken jämt men i år tänkte jag att jag skulle vara lite beredd. Därför tänkte jag att jag skulle börja tipsa om lite härliga bakverk till påsken också. Det är riktigt kul att göra sig till lite extra till påsken med bakverken.

kinderägg

Dessa söta gjorde jag för något år sedan. De gick åt i ett nafs så jag kan ju tipsa om att baka fler av dem än 6 som jag gjorde. Det är alltså söta kinderägg med vit chokladmousse inuti och så en liten konserverad mandarinklyfta högst upp.

RECEPT:

Chokladmousse:

150 gr vit choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
1 dl kesella kvarg 10%
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
Några droppar citron
6 kinderägg

Gör såhär:

1) Skala av kinderäggen pappret.. Ställ dom gärna kallt en stund.

2) Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Det ska precis smälta ihop.

3) Vispa grädden hårt. Ta en annan bunke och vispa upp ägget i, häll sedan i den smälta chokladen i en jämn stråle och vispa kraftigt under hela tiden så det inte skär sig.

4) Vänd i kesellan. Ha i vaniljsocker och citron, vispa hårt en liten stund.

5) Vänd sist i den vispade grädden. Ställ i kylen i ca 30 minuter. Ta en kniv och knäpp av toppen på kinderäggen så det ser ut som det liksom kläckts. Klicka i mousse och lägg på en mandarinklyfta, jag kör med konserverade för dom är löjligt goda! Smaklig spis och glad påsk!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för massa mer recept, tips och inspo.

Kommentarer

  1. Norpan

    Har du provat att göra egna ägg nån gång? Lite pilligt men kul.
    Blås upp ballonger i äggstorlek. Smält choklad och klicka ut på smörpapper så många du ska göra och stryk ut i ringar, lite större än en 5-krona.
    Doppa sedan lite mer än halva ballongen i choklad och ställ på den utbredda ringen och ställ att kallna. Sedan sticker du hål på ballongen så du kan pilla loss den ur ”äggskalet”. Fyll sedan med något mumsigt:-)

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers