Ibland jag jag tycka att man ständigt äter samma sorts frukost. Eller när man ska försöka sig på en brunch, då kan det stå helt stilla. Finns det något annat än stekt eller kokt ägg och bacon liksom?
Nu tänkte jag bjuda på ett frukost/brunch förslag som man kan fixa när man känner för det.
1 msk olivolja
4 ägg
1 burk krossade tomater
1 liten hackad lök
1 litet huvud grönkål
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk malen kummin
1 röd hackad chili
1/2 tsk malen röd paprika
1 nypa saffran
1 nypa cayennepeppar
Salt & peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 190 grader. Häll olivolja i stekpanna och sedan lök, vitlök, kummin och salt & peppar. Stek tills lönen mjuknat helt. Tillsätt krossade tomater, grönkål, chili, paprika, cayenne, saffran och grönkål och låt puttra i 10-15 min. Häll sedan allt i en ugnsform och gräv ur 4 hål där du knäcker i äggen. In i ugnen i 8-12 min tills äggvitan stelnat lite. Mums!
Hej! Jag undrar om du har några tips till någon som ska börja en glutenfri diet? Vad är dina bästa knep och hur håller man i det när det finns så mycket gott med gluten? Tack för en bra blogg, kram!
Hej!
Nu har jag lusläst din blogg och vill gärna tacka för att du delar med dig av ditt liv!
Tack också för alla glutenfria recept, de ska testas.
Kram/ Elisabet
Men åh! Tack, vad roligt att du orkat lusläsa den. Stor kram!!!