Nu måste jag snabbt in med ett litet tips på vad man kan göra med äggvitor. Vet ni hur GODA dessa blev alltså? MUMS, farligt goda….alltså svårt att sluta äta.
Hur söta små maränghjärtan?
Enkelt att spritsa ut på bakplåt, grädda…sen doppas ena hörnet i vit choklad och så strösslas det lite strössel uppepå.
RECEPT ca 20 st:
4 äggvitor
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
1 dl florsocker
50 g vit choklad
strössel
Gör såhär:
Värm ugnen till 95 grader.
Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
Vispa äggvitorna tills det uppstår skum.
Ha i vaniljsocker och vispa till små mjuka toppar uppstår.
Häll i strösocker försiktigt medan du vispar, vispa tills hårda spetsiga toppar uppstår.
Häll nu i florsockret och vispa tills det är helt utblandat.
Spritsa hjärtan, jag gjorde så att jag gjorde varje hjärtsida för sig.
Grädda i 1½ timma så får du dom riktigt spröda, vill du ha dem lite sega i mitten gräddar du en timma.
Smält chokladen och doppa varje hjärthörn i chokladen och ha på strössel. Låt chokladen stelna. Ät och njut! ♥
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)