Ett middagstips såhär mitt i lunchtiden.
Denna rätt var såå god. Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis och Ninas gourmétsås. Gourmetsåsrn är så god så den kan man bokstavligen dricka, barnen har frågat om de får slicka tallriken. Haha… då är det en god sås! 🥰😂
ENJOY! ♥
RECEPT:
4 kycklingfiléer, delade i 4 avlånga bitar
8 potatisar skalade
Salt & svartpeppar
Gourmétsås:
1 röd paprika tärnad
2 schalottenlökar hackad
2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 msk soya
1 vitlökslyfta pressad
1 msk balsamvinäger
2 dl creme fraiche
Gör såhär:
1) Lägg de delade kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krydda. Vi använde salt och peppar bara.
2) Klyfta upp potatisarna och lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Det kan också vara väldigt gott att krydda med torkad timjan. In med allt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
3) Såsen: Fräs paprikan och löken i lite olja. Fräs tills det mjuknat. Häll på vatten, häll i soya, balsamvinäger, dijonsenap, pressad vitlök och låt puttra tills det mesta vattnet dunstat. Häll på creme fraiche och låt puttra på medelvärme i ca 5 min. Servera till kycklingen och potatisen.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Krämig kycklinggratäng ”Italian Style”
Baconinlindade kycklingrullader
Kram Nina
Jag gjorde kycklingen och såsen som en gryta och hade klyftpotatis till 😀 det blev jättegott 😀
Låter väldigt gott men det framgår inte hur länge kycklingfiléerna skulle vara i ugnen??? Inte 30 minuter väl?
[…] Gourmétsås […]