Ett middagstips sÄhÀr mitt i lunchtiden.
Denna rĂ€tt var sĂ„Ă„ god. Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis och Ninas gourmĂ©tsĂ„s. GourmetsĂ„srn Ă€r sĂ„ god sĂ„ den kan man bokstavligen dricka, barnen har frĂ„gat om de fĂ„r slicka tallriken. Haha… dĂ„ Ă€r det en god sĂ„s! đ„°đ
ENJOY! â„
RECEPT:
4 kycklingfiléer, delade i 4 avlÄnga bitar
8 potatisar skalade
Salt & svartpepparÂ
GourmétsÄs:
1 röd paprika tÀrnad
2 schalottenlökar hackad
2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 msk soya
1 vitlökslyfta pressad
1 msk balsamvinÀger
2 dl creme fraiche
Gör sÄhÀr:
1) LÀgg de delade kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krydda. Vi anvÀnde salt och peppar bara.
2) Klyfta upp potatisarna och lÀgg dem pÄ bakplÄtpappersklÀdd plÄt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Det kan ocksÄ vara vÀldigt gott att krydda med torkad timjan. In med allt i ugnen pÄ 225 grader i ca 30 minuter.
3) SÄsen: FrÀs paprikan och löken i lite olja. FrÀs tills det mjuknat. HÀll pÄ vatten, hÀll i soya, balsamvinÀger, dijonsenap, pressad vitlök och lÄt puttra tills det mesta vattnet dunstat. HÀll pÄ creme fraiche och lÄt puttra pÄ medelvÀrme i ca 5 min. Servera till kycklingen och potatisen.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Inspireras gÀrna av dessa hÀrligt goda recept:
KrĂ€mig kycklinggratĂ€ng ”Italian Style”
Kycklingkebab med blandad sÄs
Baconinlindade kycklingrulladerÂ
Kram Nina
Jag gjorde kycklingen och sĂ„sen som en gryta och hade klyftpotatis till đ det blev jĂ€ttegott đ
LÄter vÀldigt gott men det framgÄr inte hur lÀnge kycklingfiléerna skulle vara i ugnen??? Inte 30 minuter vÀl?
[…] GourmĂ©tsĂ„s […]