Chokladmousse kaka

Halloj!

Måste bara bjuda på ett recept. Denna kaka fick högsta betyg, inte allra minst av denna stjärna. ♥

IMG_6461 IMG_6463 IMG_6464

Underbara Lovis ääääälskade min chokladkaka med chokladmousse uppepå. Syns inte det? Hahaha, så himla himla sööööt. ♥

IMG_6469

Här är min goding som också gillade kakan, men han gillar nog Pokemokort mer. 🙂

IMG_6439 IMG_6443

Den här härligheten blev verkligen supersmaskig. T.o.m min vän Kattis som brukar tycka att alla godsaker är för söta och sliskiga tyckte denna var supergod. Det är högsta betyg för mig. Det är en chokladig historia så gillar man choklad MÅSTE man bara testa att baka denna. 🙂

IMG_6438 IMG_6440

RECEPT:

Kladdkaka:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Chokladmousse:
100 gram mörk choklad
1 msk kakao

1,5 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker

Gör såhär:

1) Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Jag bakar ALDRIG i varmluft utan vanlig ugnsvärme.

Chokladmousse:

Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden kraftigt så den är fast. Blanda i turkisk yoghurt, kakao, florsocker och den smälta chokladen. Vispa igen till en fast konsistens.

Bred över moussen på den helt avsvalnade kladdkakan som fortfarande står i springformen. Låt gärna stå svalt i en timma i kylen. Släpp springformen försiktigt genom att lossa den med en kniv runt kanterna. Skär kakan med en varm kniv så får du härliga bitar. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, värdefulla tips och recept HÄR
Följ gärna min Instagram nedan. 🙂

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Wasara
Jan Wasara
4 years ago

Hej. Kan man använda mjölkchoklad i kladdkakan i stället för kakaopulver? Och om så hur mycket choklad?
Mvh Jan Wasara

niinis
niinis
Reply to  Jan Wasara
4 years ago

Absolut, jag tänker mig runt 75-100 g choklad i så fall.

Nästa inlägg

Är nåt på tok? 

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x