Semlor

Rulltårtssemlor

Dags att bjuda på ett twistat recept på semlor igen. Det här är busenkelt och jättegott. Mamma och pappa var här igår och smakade och tyckte det var jättegott. Dessutom är dom ju väldigt vackra att se på. 🙂

I själva rulltårtan är det mandelmassa och turkisk yoghurt. ♥

RECEPT:

3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 burk karamelliserad mjölk
1/2 dl riven kokos
strösocker till utsidan

Fyllning:

150 g mandelmassa
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker ljusgult och puffigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Ha i mjölken.Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda sedan i 5-7 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Låt svalna.

Blanda mandelmassa och turkisk yoghurt, vispa ordentligt. Bred över kakan och rulla ihop. Skär upp rulltårtan i bitar. Vispa grädden och spritsa den och ha den emellan. Toppa med en skiva rulltårta.

Följ mig gärna på FB för mer inspo, recept och värdefulla tips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR.

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers