Nyårsafton i bilder – Recept pannacotta

Vår nyårsafton blev ju lite annorlunda mot vad vi hade väntat oss. Men vet du, den blev så himla bra ändå. Jag märker att man sänker kraven när man inte siktar så högt och så perfekt. Har man inte siktet inställt på en perfekt nyårsafton så blir den nyårsafton man skapar riktigt bra ändå. Det behöver inte handla om just nyårsafton, ta vad som helst som du haft förväntningar på. Du kan styra så mycket själv genom att bara försöka styra dina egna förväntningar och sänka kraven på dig själv. Fasen så mycket enklare allting blir…

img_5971 img_5981

img_5989

img_5986

Vårt dukade bord. Enkelt, ytterst enkelt. Köpte en ros, alltså en krukväxt. Klippte av lite och ställde i vatten i vinglas. Strök inte ens duken, den fick duga som den var. ♥ Små brukar fick funka som värmeljushållare och sen en ljusstake mitt på bordet.

img_5963

img_6034 img_6037

I glasen ställde jag dessa ”ros-servetter” som jag rullade ihop av två servetter. Blev riktigt fint när resten av dukningen var vita rosor också. Så enkelt men fint ändå.

img_5994

Till förrätt brassade vi rotselleri med parmesan uppepå och en tomat och mangosallad till.

img_6002

Skratt och flabb mellan rätterna. 😀

img_6008

Till varmrätt åt vi parmalindad kyckling (jag och Milo) och Tony åt ryggbiff. Till det gjorde vi parmesan och potatisgratäng och sen en balsamicosås som kycklingen låg och puttrade i i ugnen. MUMS….. Potatisgratängen fick lite för mycket färg men wow vad gott det var. Riven potatis som blandas  med riven parmesan, på med grädde och in i ugnen.

img_6022 img_6024

Till efterrätt blev det vit chokladpannacotta med ananas och persikopure och riven vit choklad på. Såååå gott! ♥

RECEPT 4-6 portioner:

5 dl grädde
1 st vaniljstång
eller 1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 st gelatinblad

Topping:

Persika och ananas, vit choklad

Gör såhär:

Hacka chokladen i mindre bitar. Jag brukar slå sönder den mot köksbänken när den ligger kvar i förpackningen. Effektivt!

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Häll i grädden i en kastrull, Det går också bra med en blanding av vispgrädde och mjölk eller vatten om man inte vill ha den så fet.

Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden. Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

Låt koka upp och sjuda ca 1-2 minuter, den får INTE koka över eller koka för mycket. Då bränner det fast i botten och den smaken vill vi inte ha på vår pannacotta.

(Fiska upp vaniljstången och släng den om du använt dig av vaniljstång.)

Lägg i chokladen. Rör om tills den smält.

Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

Häll sedan upp i lämpliga glas.

Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.

Mixa konserverade bitar av mango och ananas till en puré. Riv lite (mycket) vit choklad. Dekorera sedan med puré och vit choklad.

img_6015

Sedan festade vi till det med tomtebloss ute i mörkret. ♥

En perfekt nyårsafton blev det!

Nu ska vi ha en riktig slappardag. Tony fick bestämma vad vi skulle göra idag och han ville ha SLAPP! 🙂 Jag är lite rastlös faktiskt men jag tänkte att jag skulle gå ut och gå lite så jag får lufta mig lite, tar nog med mig Milo så han kan ha lite pokemonjakt under tiden. 🙂

Sen är det ju stora pizzadagen. Jag är inte sugen på det faktiskt men vi får väl se om det förändras under dagen? Ska ni äta pizza? Hade ni det bra igår?

Kram Nina ♥

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
7 years ago

Fint du dukade och maten såg så god ut. Här är oxå slappar dag idag. Men precis som du så börjar jag bli rastlös nu så klart det blir pizza här idag är det nyårsdagen så är det

Sophia brunnberg
Sophia brunnberg
7 years ago

Ibland är det enkla bäst. Vi firade med ett vänpar med trerätters och sällskapsspel, alkoholfritt och lugnt.

Nästa inlägg

Årsresumé del 2 – 2016

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x