Nu ska jag bjuda dig på ett recept som är riktigt juligt! Detta kommer säkerligen bli en höjdare på efterrättsbordet! Hittade detta när jag återigen googlade lite.
RECEPT (räcker lätt till minst 8 personer):
1 kaka red velvet cake eller vanlig Sockerkaka
450 g cream cheese
1 liter vispgrädde
3,5 dl strösocker
1 dl florsocker
200 g mjölkchoklad
Gör såhär:
1) Gör kakan.
2) Vispa med elvisp cream cheese så den blir sådär härligt fluffig. Häll i 6,5 dl grädde (lite i taget) och strösockret. Vispa till den bildar toppar. Ställ i kylen.
3) I en annan bunke vispar du 2 dl vispgrädde med florsockret. Ställ i kylen.
4) Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke. Värm 1,5 dl vispgrädde till de börjar småbubbla, häll sedan grädden över chokladen. Rör om tills du har en len glansig chokladganache.
5) Ta fram en stor glasskål. Dela sedan red velvet cake eller sockerkakan i skivor (så som man skär upp tårtbotten, funkar givetvis att bara dela den i mindre bitar också). Varva med kaka i botten, sedan ett lager av cream cheeseblandningen, kaka, cream cheeseblandning. Överst toppar du med gräddblandningen. Avsluta med att hälla över chokladganache just innan servering.
Vart har du köpt glasskålen? Har letat i tusen år