KötträtterMiddagstips

Godaste revbensspjällen

Nu ska ni få recept på riktigt saftiga, söta och fantastiskt goda revbensspjäll. Vi blev bjudna på dessa och jag var bara tvungen att fråga efter receptet. Dessa kommer göra succe på julbordet, det kan jag lova!

revbensspjäll

RECEPT REVBENSSPJÄLL

3 kg revbensspjäll, tunna
2 st vitlöksklyftor
2 st gul lökar
2 st morötter
salt

Glaze till spjällen

0,5 dl ketchup
0,5 chilisås 
1 dl japansk soja
1 dl rårörssocker

2 msk sesamolja
0.5 dl flytande honung
2 st vitlöksklyftor

Gör såhär:

1. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, skivad vitlök och skivade morötter. Salta vattnet ordentligt, ska smaka som en salt soppa ungefär, annars kommer inte spjällen att smaka något. Om du kör 1 tsk per liter vatten blir det bra.
2. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen. Ca 1 timme för tunna spjäll och 1,5 för tjocka.
3. Tag upp spjällen och låt dem torka lite innan du penslar dem med glaze.
4. GLAZING. Rör ihop en glazen.  Ketchup, chilisås, soja, råsocker, sesamolja och honung. Pressa i vitlök,
5. Pensla revbensspjällen med ungefär halva mängden glaze. Låt dem sedan ligga kallt i några timmar, toppen om det blir över natten.
6. Starta grillen i din ugn och lägg spjällen på en bakplåtpappersklädd plåt och skjutsa in på 250 grader (grill). Vänd dem några gånger. Pensla med resterande glaze var gång du vänder. Dom är klara när du tycker att dom fått den färg/yta du själv tycker är lagom.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer bak/mat recept, inspo och tips. 

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers