Är ni som mig och aldrig äter rödkålen på julbordet? Jag gillar det inte alls, men det ser gott ut på något sätt!
Letade efter ett substitut till det till julbordet. Det finns ju, det finns massor med härligt att äta istället för den traditionella rödkålen som luktar urk. Haha….förlåt till er sol älskar rödkål.
Den här picklade rödkålen kan man också värma om man vill.
RECEPT PICKLAD RÖDKÅL
1/2 huvud rödkål
2 1/2 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1 dl rödvinsvinäger
2 tsk muscovadosocker (funkar med farinsocker också)
2 st krossade vitlöksklyftor
2 lagerblad
2 tsk kummin (valfritt)
1 tsk salt
Svartpeppar
Gör såhär:
1) Strimla rödkålen med en mandolin eller så gör du det med kniv. Det ska vara väldigt tunt strimlad. Brukar funka fint med osthyvel också. Lägg allt i en burk som rymmer ca 1/2 liter.
2) Blanda vatten, äppelcidervinäger, rödvinsvinäger och socker i en skål.
3) Lägg i de krossade vitlökarna, lagerbladen, kumminfrön, salt och några rundor med pepparkvarnen.
4) Häll allt över rödkålen i burken. Vätskan kommer inte täcka allt helt till en början, men kålen kommer mjukna varefter och krympa ihop så vätskan täcker. Låt stå minst 4 timmar men gärna över natten. Håller i 2 veckor med tätslutande lock.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massor med recept på mat/bak, inspo och tips.
Kika gärna på andra härliga juliga recept nedan: