När jag sprang på dessa bilder på nätet så fick jag en sån superide. Efter en hel del forskning kring huruvida det skulle gå att göra en NUTELLAGRATÄNG så hittade jag ett recept som jag nu omvandlat. Alltså, detta bara MÅSTE jag prova.
Lånade bilder
NUTELLAGRATÄNG
8 skivor formbröd
1 liten burk Nutella
2 dl skivade jordgubbar
250 g cream cheese
4 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
Gör såhär:
1) Vräk på Nutella på 4 av bröden.
2) Smöra en mindre ugnsform, ca 20×20 cm ungefär. Lägg bröden med Nutella i botten av formen.
3) Bred på cream cheese uppepå NUTELLA bröden. Lägg sedan de skivade jordgubbarna uppepå.
4) Lägg på resten av bröden uppepå.
5) Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, kanel, farinsocker, saltet och vaniljsocker. Häll detta över bröden. Lägg på plastfolie och låt stå i kylen i ett par timmar.
6) Sätt ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen utan något på i ca 20 min. Täck därefter med folie och grädda i ytterligare 20 min.
7) Ta ut ur ugnen och dela upp i mindre bitar. Pudra över florsocker och servera gärna med en klick glass. Gott till är också lönnsirap. Ät och njut!