BrödGlutenfritt

Så goda scones – GLUTENFRIA

Godmorgon!

Alltså, jag vaknade verkligen kl 03. Haha…. jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Milo vaknade 03.15 och frågade om han fick vakna. ”NÄÄÄÄÄ” sa jag bara, ”det är mitt i natten så du ska fortsätta sova.” Han somnade om och vaknade igen efter en kvart, frågade samma sak, jag svarade samma sak. Han somnade om och vaknade 05.30. Ja men ni höööör ju…. KAOS! Jaja…. det är 2 månader kvar, sen vänder det mot det ljusare igen. 😀

Här har vi just ätit frukost. Idag blev det havregrynsgröt med kanel och havremjölk. Sedan bakade jag glutenfria scones, gjorde om receptet lite och kan säga att dessa scones är verkligen helt fantastiska. SÅ goda, jag kunde inte sluta äta, det är väl det värsta när man bakar dessa bröd alltså.

img_4324 img_4327 img_4328

RECEPT 8 SCONES:

2  tsk fiberhusk eller psyllium
2,5 dl gräddfil
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
½ dl solrosfrön

För icke-glutenfritt:

(Byt ut mjölmixen, pofibret och psylliumet mot 3 dl vanligt vetemjöl).

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250ºC.

2) Börja med att röra ner psyllium i gräddfilen och låt blandningen stå och svälla i några minuter.

3) Mät upp mjölmix,pofiber, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och blanda samman till en kletig deg.

4) Tillsätt gräddfilsblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.

5)Dela degen i 2 och forma dessa till 2 runda kakor som du lägger på bakpappersklädd plåt.

6) Skåra dem korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel. Strö på solrosfrön uppepå.

7) Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. De ska få en fin gyllenbrun färg.

*********************************************************************************

Idag på eftermiddagen åker jag, Milo och min mamma till ett lekland. Milo är så glad så han hoppar jämfota. Helst när han hörde att mormor skulle följa med. LYCKA! ♥ Sen blir det fika och lite mys.

Vi hörs senare!

Kram Nina ♥

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Kommentarer

  1. Majsan

    Hej,
    Vad kan man använda i stället för mjölmixen och ändå få glutenfritt? Tror du man kan byta ut smöret mot kokosolja?
    Tack på förhand

  2. AnsoAnna

    Det är verkligen helt galet att ni ska ”behöva” vakna mitt i natten så här års.

    Sconsen ser goda ut. Jag gillar inte vanliga scones men de här kanske jag ska ge ett försök :).

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers